Anchetatorii germani au anunţat, joi, că nu au găsit nicio dovadă care să facă legătura între suspectul arestat şi exploziile care au avariat autocarului echipei Borussia Dortmund, informează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ancheta nu a arătat până în acest moment că suspectul arestat ar fi fost implicat în atacul comis asupra autocarului echipei Borussia Dortmund", se arată într-un comunicat al Parchetului Antiterorist German.

Procurorii germani au anunţat, miercuri, arestarea unei persoane "cu legături islamiste" în ancheta privind exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, informează BBC.

Procurorii federali, care de obicei conduc investigaţiile legate de terorism, au precizat că toate cele trei dispozitive explozive conţineau fragmente metalice.

"Doi suspecţi cu legături islamiste au intrat în atenţia noastră. Apartamentele lor au fost percheziţionate, iar unul dintre ei a fost reţinut", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului din Karlsruhe, Frauke Koehle.

Poliţia germană a anunţat, marţi seară, că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi, în scurt timp, "trei încărcături explozive au fost detonate", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte şi o persoană din interior a fost rănită uşor, a adăugat el, fără a da alte detalii. Clubul german a precizat că persoana rănită este fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu răni la mână. Bartra a fost operat cu succes la braţ, în noaptea de marţi spre miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.