Spaniola Anabel Medina Garrigues, care a pregătit-o pe Jelena Ostapenko să câştige la Roland Garros primul ei trofeu din Grand Slam din carieră, a revenit pe teren ca jucătoare şi acum evoluează chiar la competiţia la care fosta sa elevă a învins-o în finală pe Simona Halep.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medina Garrigues participă la dublu feminin şi la dublu mixt. În echipă cu compatrioata ei Arantxa Parra Santonja, fosta antrenoare a Jelenei Ostapenko, de care s-a despărţit în octombrie trecut, s-a calificat în manşa a doua, după victoria cu scorul de 3-6, 6-4, 7-6 (2), obţinută în două ore şi 22 de minute, în faţa echipei Johanna Konta/Alison Riske (Marea Britanie/SUA). La dublu mixt, spaniolii Medina Garigues şi Marcel Granollers au pierdut, cu scorul de 2-6, 2-6, în faţa perechii franceze Kristina Mladenovic / Alexis Musialek.

În turul al doliea al probei de dublu feminin, Anabel Medina Garrigues şi Arantxa Parra Santonja vor da piept cu cuplul Hao-Ching Chan / Zhaoxuan Yang (Taiwan / China). Cu o victorie în această partidă, spaniolele vor evolua în optimi cu Sorana Cîrstea şi Sara Sorribes Tormo.

Medina Garrigues nu intenţiona să se retragă din activitatea de jucătoare şi să devină antrenoare. Însă o accidentare la umăr (dislocare a articulaţiei), suferită la Wilmbledon, în 2016, a făcut-o să se oprească din a mai juca înainte de ediţia US Open din acel an, dar nu înainte de a forţa şi de a evolua la Jocurile Olimpice de la Rio.

"În mod normal, cu accidentarea pe care o aveam, ar fi trebuit să am umărul imobilizat două-trei săptămâni. Nu am putut deoarece trebuia să joc al JO. După aceea, am pierdut toată mobilitatea umărului. Era cum aş fi avut două accidentări şi mi-a luat patru sau cinci luni pentru a mă recupera", a declarat sportiva de 35 de ani, pentru New York Times..

Jucătoarea spaniolă nu a dorit să lasă o accidentare să-i pună capăt carierei: "Nu mă puteam retrage decât într-o manieră bună, jucând la cel mai înalt nivel. Aşa că am avut în minte să revin să joc câteva turnee şi să mă retrag frumos. Am căutat momentul perfect să revin pe teren."

După accidentare, Medina Garrigues a primit o oferta de a o antrena pe Ostapenko prin intermediul unui impresar comun. Colaborarea a început în aprilie 2017 şi nimeni nu se aştepta la un trofeu de Grand Slam.

Anabel Medina Garrigues a fost numărul 16 mondial la simplu şi numărul 3 la dublu, câştigând de două ori French Open, în 2008 şi 2009, la dublu, în echipă cu Virginia Ruano Pascual.

Satisfacţia de a-i fi fost antrenoare Jelenei Ostapenko la triumful de la Roland Garros a fost asemănătoare cu cea avută când se impunea la dublu pe zgura priziană, a spus Medina Garrigues: "Mă uitam la ea şi vedeam că a făcut ceva ce eu n-aş fi putut niciodată, deci am fost foarte mândră de ea."

Medina Garrigues a decis în octombrie că vrea să-şi continue cariera de jucătoare şi a renunţat la colaborarea cu Ostapenko. Ea a jucat, alături tot de Arantxa Parra Santonja, la Madrid Open şi la Roma, trecând în Italia un tur. Acum încearcă un traseu cât mai lung la competiţia care i-a adus cele mai mari satisfacţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.