Alpinista nepaleză Phunjo Lama a doborât recordul feminin pentru cea mai rapidă ascensiune a Everestului (8.848 m), urcând în 14 ore şi 31 de minute, a anunţat, joi, un oficial nepalez din domeniul turismului, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A pornit la 22 mai la ora 15.52 şi a ajuns pe vârf la 23 mai la ora 06.23", a declarat pentru AFP Khim Lal Gautam, şeful biroului local de turism din tabăra de bază.

În 2018, Lama (40 de ani) a stabilit recordul pentru cea mai rapidă ascensiune a unei femei, urcând Everestul în 39 de ore şi şase minute.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Acest record a fost doborât în 2021 de Ada Tsang Yin-hung din Hong Kong, care a cucerit muntele în 25 de ore şi 50 de minute.

Alpinistul nepalez Lhakpa Gelu Sherpa deţine recordul pentru cea mai rapidă ascensiune a Everestului, atingând vârful în 10 ore şi 56 de minute în 2003.

În 2023, peste 600 de alpinişti au ajuns pe vârful Everest şi s-a înregistrat un număr record de 18 decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.