Atleta Alina Rotaru a obţinut, sâmbătă, calificarea directă în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Europene indoor de la Glasgow.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Rotaru a sărit 6,45 metri la prima încercare, iar la cea de-a doua a reuşit 6,66 metri, cu doar un centimetru în plus faţă de baremul impus pentru calificarea direct în finala probei.

A doua reprezentată a României, tot în grupa A, Florentina Marincu Iuşco, a reuşit 6,52 metri din prima încercare (cea mai bună performanţă personală a sezonului) şi continuă competiţia pentru calificarea în finală.

Sâmbătă mai concurează următorii atleţi tricolori: Daniel Petre Rezmiveş, Alexandru Terpezan, Ionuţ Neagoe, Andreea Baboi (toţi la 60 m) şi Bianca Răzor (în semifinale la 800 m).

Vineri, în prima zi a competiţiei de la Glasgow, au obţinut calificarea în finală Claudia Bobocea la 1.500 metri şi Daniela Stanciu la înălţime, respectiv Bianca Răzor în semifinale la 800 metri.

Au ratat calificarea mai departe Dorin Andrei Rusu (1.500 metri), Andrei Gag (aruncarea grutăţii), Andrea Mikloş (400 metri, cu cea mai bună performanţă personală). De asemenea, la 3.000 metri, Claudia Bobocea nu a mai luat startul din motive medicale.

Campionatul European indoor de la Glasgow se află la cea de-a 35-a ediţie, iar următoarea, în 2021, va avea loc în Polonia, între 5-7 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.