Federaţia Algeriană de Fotbal a anunţat duminică, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că va găzdui meciurile echipei naţionale de fotbal a Palestinei şi va acoperi toate costurile legate de aceste întâlniri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma evenimentelor legate de conflictul israeliano-palestinian, evenimentele sportive care urmau să fie organizate în aceste teritorii au fost amânate. Meciurile echipei naţionale a  Israelului au fost amânate fără să fie anunţată o dată planificată, în timp ce Palestina a putut conta pe sprijinul Algeriei.

Autorităţile palestiniene şi-au exprimat la FIFA şi la Confederaţia Asiatică dorinţa de a-şi disputa meciurile de acasă în Algeria. Decizia a fost acceptată, iar Federaţia Algeriană (FAF) a oficializat acordul într-un comunicat de presă: „În urma solicitării preşedintelui Federaţiei Palestiniene de Fotbal, domnul Jibril Rajoub, FAF a decis să găzduiască în Algeria toate meciurile oficiale şi neoficiale care se încadrează în cadrul pregătirii selecţionatei palestiniene de fotbal pentru calificările Cupei Mondiale 2026 şi Cupei Asiei pe Naţiuni 2027”, scrie în comunicatul publicat pe site-ul FAF.

Primul meci al Palestinei va avea loc pe 21 noiembrie 2023, când se va înfrunta cu Australia, în calificările pentru Cupa Mondială 2026. Oraşul ales să găzduiască evenimentul nu a fost încă anunţat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.