Sportivul paralimpic Alessandro Zanardi, fostul pilot de Formula 1, a fost externat din spital după 18 luni şi după ce a fost victima unui grav accident de handbike, într-o cursă din iunie 2020, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul pilot al echipelor Jordan, Minardi, Lotus şi Williams şi-a pierdut ambele picioare într-un accident de cursă, în 2001. El a devenit un atlet paralimpic medaliat cu aur, dar, anul trecut, italianul a fost din nou victima unui accident, la Siena, cu handbike-ul său, un vehicul acţionat cu mâinile, în timpul unei competiţii. Zanardi, 55 de ani, a fost supus la multiple operaţii, mai ales la cap.

Soţia lui a anunţat că fostul campion din Indycar a părăsit spitalul. Cvadruplul campion paralimpic la handcycling s-a întors acasă, unde urmează o reabilitare lentă.

"Recuperarea continuă să fie un proces lung. Programul de reabilitare condus de medici, kinetoterapeuţi, neuropsihologi şi logopezi a permis un progres constant. Pasul important a fost că Alex a putut să părăsească spitalul în urmă cu câteva săptămâni şi acum s-a întors acasă cu noi. A trebuit să aşteptăm foarte mult timp pentru acest lucru şi suntem foarte bucuroşi că se poate acum, chiar dacă mai sunt planificate în viitor internări temporare în clinici de specialitate, pentru îngrijiri specifice de reabilitare", a explicat soţia sa Daniela.

Zanardi a fost transportat în stare gravă la spital, la 19 iunie 2020, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion. El a fost plasat atunci în comă artificială şi supus la trei operaţii la cap. După o lună la Siena, Zanardi a fost internat la terapie intensivă la Milano, iar ulterior el a fost transferat la Padova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.