Jucătorul sârb Aleksandar Katai a fost dat afară de la echipa Los Angeles Galaxy, după postări "rasiste şi violente" pe reţelele de socializare ale soţiei lui, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soţia lui Katai, Tea, a părut să-şi bată joc de protestatarii Black Lives Matter după decesul lui George Floyd şi să glumească despre jafuri în postările Instagram.

Tea s-a declarat în favoarea uciderii protestatarilor, pe care i-a descris ca o "turmă dezgustătoare”, în mesajele scrise în limba sârbă.

Într-un comunicat publicat vineri, clubul din Major Soccer League a confirmat că jucătorului i-a fost reziliat contractul.

"LA Galaxy a constatat o serie de mesaje rasiste şi violente pe reţelele de socializare, postate de Tea Katai, soţia mijlocaşului LA Galaxy Aleksandar Katai. LA Galaxy a condamnat cu tărie mesajele şi a cerut îndepărtarea lor imediată. Clubul LA Galaxy este ferm împotriva rasismului de orice fel, inclusiv a celui care sugerează violenţă sau încearcă să ia în derâdere eforturile celor care urmăresc egalitatea rasială", se arată în comunicat.

Katai a spus că postările soţiei lui sunt inacceptabile, adăugând că părerile ei nu sunt cele pe care le împărtăşeşte şi nu sunt tolerate în familia lui.

Fotbalistul de 29 de ani a adăugat: "Aceasta este o greşeală a familiei mele şi îmi asum pe deplin responsabilitatea”.

"Mă voi asigura că eu şi familia mea vom lua măsurile necesare pentru a învăţa, înţelege, asculta şi susţine comunitatea neagră. Îmi pare rău pentru durerea pe care aceste mesaje au provocat-o familiei LA Galaxy şi tuturor aliaţilor în lupta împotriva rasismului”, a mai spus el.

Katai a avut două apariţii pentru Galaxy după ce s-a transferat de la Chicago Fire, în decembrie. El a jucat anterior pentru Steaua Roşie Belgrad şi Alaves.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.