Agentul israelian de jucători Pini Zahavi a fost inculpat de justiţia belgiană pentru fals, uz de fals, escrocherie şi spălare de bani în cadrul dosarului Royal Mouscron, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inculparea a fost pronunţată de câteva săptămâni.

Zahavi, care a jucat un rol important în transferul lui Neymar la PSG în 2017, a cumpărat clubul Mouscron în 2015, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Malta, înainte de a ieşi din organigramă în 2017, FIFA hotărând că un agent de fotbalişti nu poate fi proprietarul unei echipe. Atunci, el şi-a cedat acţiunile în schimbul sumei simbolice de 10 euro, beneficiarul fiind o altă societate din Malta, condusă de nepotul său Adar.

Anchetatorii au motive să creadă că Pini Zahavi a continuat în mod ilegal să conducă din umbră Royal Mouscron până în 2020, înainte ca gruparea să fie cumpărată de Gerard Lopez. Clubul a fost inculpat în acelaşi dosar în august 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.