Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) le cere cluburilor, într-un comunicat, să-i informeze pe jucători cu privire la programul şi condiţiile de reluare a antrenamentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis privitoare la reînceperea activităţilor sportive de performanţă după data de 15 mai, doar în condiţii speciale ce vor fi detaliate de specialişti, AFAN face un apel ca activitatea sportivilor să se facă cu respectarea legislaţiei în vigoare şi în conformitate cu protocoalele privitoare la asigurarea condiţiilor de antrenament şi de sănătate ale sportivilor, în aşa fel încât să se preîntâmpine orice pericol potenţial de infectare a sportivilor, dar şi orice accidentări potenţiale determinate de reluarea antrenamentelor la o intensitate ridicată. Prin urmare, facem apel ca reluarea activităţilor sportive să se facă numai în bază unor programări prealabile stricte din partea clubului, care să fie comunicate în timp util sportivilor în scris, urmând a le fi aduse la cunoştinţă toate detaliile cu privire la locul în care va avea loc antrenamentul, perioadă de antrenament, modul de organizare a activităţii sportivilor în bazele de antrenament şi protocoalele pe care aceştia trebuie să le urmeze. Totodată, clubul trebuie să se asigure că întregul program de antrenament este desfăşurat doar sub strictă supraveghere a unui antenor şi respectiv sub supraveghere medicală de specialitate. În prezent nu s-au stabilit datele pentru reluarea pregătirii şi meciurilor sau condiţiile exacte care trebuie să fie îndeplinite în vederea reînceperii activităţii sportive, acestea urmând să fie comunicate oficial atunci când se va luă o decizie în această privinţă. Facem apel la membrii AFAN să ne semnaleze în regim de urgenţă orice tip de demers ce poate să fie făcut de cluburi în sensul reluării pregătirii, pentru verificarea legalităţii acestuia. Orice demers în afară legii pe care îl veţi acceptă, nu va va exonera de răspundere şi consecinţe ulterioare", se arată în comunicatul AFAN.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunaţat, luni, că sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele din 15 mai.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că reluarea antrenamentelor sportivilor se va face în patru faze, numai în regim izolat, în baze de pregătire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.