Antrenorul echipei Dinamo, Adrian Mihalcea, a declarat, duminică, după prima victorie obţinută în play-out, că nu se uită la clasamentul Ligii I, în care formaţia "alb-roşie" ocupă penultimul loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aveam nevoie de această victorie pentru a reuşi declick-ul acela. Avem jucători valoroşi, dar suntem abătuţi un pic, preocupaţi de eşecurile trecute. Azi a fost o victorie. Că a fost norocoasă, nici nu mă interesează, mi-am felicitat băieţii, dar nu am reuşit nimic momentan, decât o simplă victorie, avem neveoie de victorii legate pentru a ne atinge obiectivul. Meciurile trecute le-am pierdut tot din cauza greşelilor individuale, mi-a fost un pic teamă să nu se repete, dar mulţi dintre băieţi au dat dovadă de maturitate azi, pe o căldură infernală, cu meciuri din trei în trei zile. Astăzi ne vom bucura, de mâine vom trece la pregătirea pentru meciul următor, cel de cupă şi bineînţeles la cel de duminică, un meci la fel de important ca acesta. Am pierdut un meci acasă cu 3-0 (n.r. - cu FCSB, în cupă), obiectivul nostru principal în acest moment este de a ne salva. În acelaşi timp, ştiu ce înseamnă un meci de cupă şi voi vedea cum ne creionăm strategia, că trebuie să creştem şi să reuşim să câştigăm. Dacă vom avea şi norocul să ne calificăm, foarte bine. Dar să fim realişti, obiectivul nostru este acela de a ne salva în campionat. Îmi pare rău de Borcea (n.r. - schimbat în minutul 2), vorbisem cu el şi i-am explicat situaţia. Va avea ocazia să joace mai mult în meciurile următoare. Bani, la fel, e un copil foarte talentat şi cu o maturitate, în unele momente de joc, incerdibilă. Noi nu riscăm nimic cu copiii aceştia, noi ştim ce pot ei şi îi aruncăm în luptă chiar dacă sunt meciuri foarte rgele, pentru că au puterea şi capacitatea necesare să facă faţă la aceste meciuri. Am ales această variantă de sacrificiu şi doar atât, a fost o gândire tactică şi ca să avem rezultate. Nu trebuie să se interpreteze altfel. Am reuşit prima victorie în play-out, am venit după o serie grea şi periculoasă. Nu trebuie să uitaţi un lucru! Suntem echipa care am stat cel mai mult şi în carantină, pentru că am avut contractele suspendate, şi apoi ca proştii - chiar ca proştii - am stat şi în izolare, când alte echipe cu mult mai multe cazuri nu stau. Nu ştiu care sunt regulile, noi am stat ca proştii şi de aceea am suferit în primele meciuri. Trebuie să o luăm ca un început pentru că e prima victorie. Eu nu mă uit la clasament, nici nu ştiu pe ce loc suntem. Dar nu e problemă asta, problema este faptul că nu am reuşit să câştigăm. Dacă facem trei victorii la rând, poate atunci mă voi uita în clasament. Momentan, nu", a declarat Mihalcea, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

FC Dinamo a obţinut, duminică, prima victorie în play-out, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), pe Academica Clinceni, în etapa a VIII-a. Straton (Dinamo) a apărat două penaltiuri la scorul de 1-0, iar Andrei Bani a marcat, la vârsta de 17 ani, primul său gol în Liga I, la al cincilea meci disputat în tricoul dinamoviştilor.

Au marcat: Sorescu '19 (p), Bani '65, Fabbrini '71 / Buziuc '72.

Clasamentul play-out-ului este următorul: FC Viitorul – 34 de puncte, FC Voluntari – 27 de puncte, Academica Clinceni – 26 de puncte, Sepsi – 24 de puncte, Poli Iaşi – 21 de puncte, Hermannstadt – 21 de puncte, Dinamo – 20 de puncte, Chindia Târgovişte – 17 puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.