Un punct suplimentar pentru pilotul care înregistrează cel mai rapid tur într-o cursă de Formula 1 va fi acordat începând cu Marele Premiu al Australiei, din acest week-end, prima etapă a sezonului 2019, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condiţia acordării punctului suplimentar este ca pilotul să se claseze între primii zece sportivi la finalul cursei. Punctul va fi contabilizat atât în clasamentul piloţilor, cât şi în cel al constructorilor.

Măsura a fost adoptată în acest mod pentru a elimina cazurile în care un pilot, fără şanse de a acumula punct/puncte prin clasarea în primii zece, efectuează o trecere suplimentară târzie pe la standuri pentru a "încălţa" pneuri noi şi a-şi mări în acest fel şansele de a stabili recordul pe tur al cursei.

Punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur nu este o noutate în F1, fiind acordat în primele zece ediţii din istorie, între 1950 şi 1959. Această regulă a decis un campion mondial, în 1958, când Mike Hawthorn l-a întrecut pe Stirling Moss.

Prima etapă a sezonului 2019, Marele Premiu al Australiei, va avea loc duminică, la Melbourne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.