Zeci de mii de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la Marşul Bucharest Pride 2023, eveniment al comunităţii LGBTQIA+ aflat la a 18-a ediţie şi organizat de către Asociaţia Accept. Printre aceştia s-a numărat şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Andrew Noble.Oamenii au avut parcarte cu mesaje precum „Tradiţia noastră e iubirea”, „O nouă tradiţie: hormoni şi tranziţie”, „toate zodiile împotriva fascismului”, „Fără legi homofobe şi transfobe în Parlament”. Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Asociaţiei Accept la marş s-au strâns 25.000 de participanţi. Sâmbătă, de la ora 13.00, s-a desfăşurat, pe un alt traseu din Capitală, „Marşul Normalităţii” la care s-au strâns câteva sute de persoane, eveniment organizat de Asociaţia Noua Dreaptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marşul Bucharest Pride 2023 s-a desfăşurat, sâmbătă după-amiază, pe Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – traversare Bd. Libertăţii – alveola Parc Izvor – Parc Izvor, după cum anunţaseră şi organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului. 

„Sărbătorim iubirea şi puterea comunităţii LGBTQIA+ din România printr-un maraton de evenimente. Bucharest Pride 2023 este despre familie şi despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen”, arată descrierea evenimentului organizat de ACCEPT.

Reprezentanţii ACCEPT au anunţat că au fost 25.000 de participanţi la marş.

„Am fost 25.000 la Marşul Bucharest Pride 2023! Sunteţi superbi!”, arată o postare de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Accept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.