Patru sate din localitatea Vintileasca, judeţul Vrancea, sunt afectate de viscol, primarul localităţii, Georgel Spătaru, declarând că zăpada măsoară circa 40 de centimetri, însă, în unele zone, sunt şi troiene de până la un metru şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului din Vintileasca, Georgel Spătaru, în localitate ninge neîntrerupt de luni seară, astfel că stratul de zăpadă măsoară deja 35-40 de centimetri.

În unele zone, însă, viscolul a format troiene de zapadă care ajung până la un metru şi jumătate înălţime.

Cele patru sate afectate de viscol sunt Neculele, Bahnele, După Măgura şi Poiana Stoichii, drumarii intervenind pentru îndepărtarea zăpezii astfel încât satele să nu ajungă să fie izolate complet.

Primarul din Vintileasca spune, totodată, că din cauza viscolului, dimineaţă circa 300 de gospodării erau fără curent electric, dar la această oră muncitorii de la Electrica lucrează pentru remedierea avariilor.

În toate localităţile de munte ale judeţului Vrancea ninge de mai multe ore, iar autorităţile au trimis buldoexcavatoarele pe teren pentru a curăţa şoseaua.

De asemenea, drumarii au intervenit deja pe toate drumurile naţionale din zona de munte a judeţului. Este vorba de drumurile DN 2 D, DN 2 N, DN 2 R, sectorul Jitia-Vintileasca-Bahnele, DN 2 M, zona localităţii Andreiaşu de Jos, DN 2 L, sectorul Tişiţa- Soveja.

Zeci de tone de material antiderapant au fost împrăştiate deja pe şosele, dar în continuare se circulă în condiţii de iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.