Învăţământul superior în domeniul audiologiei trebuie reînfiinţat pentru că în România nu există şcoli de specialitate, iar persoanele cu deficienţe de auz sunt asistate de personal nespecializat, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precizând că va avea o discuţie în acest sens cu ministrul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intenţionăm să reînfiinţăm învăţământul de studii superioare în domeniul audiologiei, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi în colaborare cu Societatea Română de ORL şi Societatea Română de Audiologie şi Patologia Comunicării. Astăzi (marţi, n.r.) vom avea primele discuţii oficiale cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în acest sens. Este în mod evident necesar să avem audiologi profesionişti, fiindcă în acest moment în România nu există şcoli de specialitate. Acesta este motivul pentru care persoanele cu deficienţă de auz sunt asistate de personal nespecializat", a spus ministrul Vlad Voiculescu, la lansarea primului program de screening auditiv pentru nou-născuţi.

Medicul primar ORL Mădălina Georgescu a spus că şcoala de audiologie a fost desfiinţată de cel puţin şapte ani.  

"Sistem public de studii superioare în audiologie nu mai există, cel puţin în Bucureşti, de şapte ani. S-a desfiinţat Colegiul de Audiologie. Mă bucur că cei din Ministerul Sănătăţii s-au gândit la acest lucru, pentru că s-au gândit complet, s-au gândit în paralel să începem reformarea de audiologi. Sperăm să se reînfiinţeze Şcoala de Audiologie în centrele universitare unde există deja cadre didactice în audiologie care ştiu să predea şi ştiu ce avem de făcut", a spus Mădălina Georgescu. 

Potrivit medicului, curricula ar trebui să fie unitară pentru toate centrele universitare care vor avea şcoală de audiologie şi aliniată curriculei europene, pentru că se doreşte o recunoaştere a diplomei obţinute în acest domeniu.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.