Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Legea vaccinării este gata şi va fi pusă în dezbatere publică foarte curând, el precizând că în acest moment sunt stocuri pentru toate vaccinurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Legea vaccinării este finalizată, o vom pune în transparenţă foarte curând. (...) Unul dintre scopurile legii vaccinării este tocmai acesta, de a ne asigura, de a ne da baza legală, de a oferi Ministerului Sănătăţii baza legală pentru a face stocuri. Legea vaccinării presupune că o să avem stocuri de un an de zile pentru toate vaccinurile", a spus Vlad Voiculescu.
 
Ministrul a subliniat că, în acest moment, există stocuri pentru toate vaccinurile.
 
”Avem stocuri de vaccinuri pentru toate vaccinurile în acest moment, există însă probleme de aprovizionare cu vaccinurile, asta nu este un secret, au existat dintotdeauna”, a spus Voiculescu.
 
El a precizat că există stocuri şi pentru vaccinul antigripal.
 
”Vaccin antigripal există, există de asemenea o achiziţie în curs pentru mai multe doze, ele sunt distribuite la direcţiile de sănătate publică şi apoi mai departe la medici”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătăţii a lansat, miercuri, printr-un clip video şi un site web, o campanie de promovare a imunizării copiilor prin vaccinare împotriva bolilor care pot provoca moartea.

Campania "Vaccinurile salvează vieţi” conţine un clip video care îl are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc. El spune povestea războaielor din secolul trecut care au luat viaţa a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane de persoane.

Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor, precizează Ministerul Sănătăţii (MS).

Pe lângă clipul video, campania conţine şi o pagină web dedicată vaccinării, desprevaccin.ro, unde pot fi găsite informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, despre vaccinuri, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi şi mărturii ale unor personalităţi publice care şi-au vaccinat copiii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.