Candidatul desemnat de PLUS pentru Primăria Captalei, Vlad Voiculescu, susţine că peste 1.000 de pacienţi şi sute de cadre medicale de la Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu ”suferă din cauza incompetenţei Gabrielei Firea”, făcând referire la ultimele avarii RADET care au dus la sistarea agentului termic în mai multe zone ale Capitalei. ”Criza RADET nu este decât o parte din falimentul total pe care l-a creat cu fiecare zi pe care a petrecut-o la conducerea Capitalei”, afirmă Vlad Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După cele două spitale de copii, a venit rândul a peste 1.000 de pacienţi şi sute de cadre medicale de la Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu să sufere din cauza incompetenţei Gabrielei Firea. Este îngreunată activitatea medicală, igienizarea pacienţilor devine un coşmar, iar riscul infecţiilor respiratorii şi de alt tip creşte îngrozitor de mult. La ce bun luminiţe afară dacă zeci de mii de oameni sunt în frig? La ce bun târguri de Crăciun de milioane când în acelaşi timp îşi bat joc de sănătatea şi de demnitatea oamenilor?”, a scris, joi, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Acesta se întreabă ”cum are curajul să cheltuiască iarăşi sume exorbitante pe luminiţe (cu aproape 2 milioane de lei mai mult decât anul trecut) şi pe târgul de Crăciun (1,2 milioane de euro), când administraţia Firea pierde 176 de milioane de euro, fonduri nerambursabile destinate exclusiv termoficării bucureştene”.

”Zeci de saloane rămân în frig!!! Terapia Intensivă este încălzită cu aparate de aer condiţionat de uz casnic… rezervoare de bacterii şi alte mizerii. Riscăm sănătatea şi viaţa oamenilor, dar Gabrielei Firea îi arde iarăşi de paranghelii. De circ la partid şi paranghelii plătite din banii noştri. Mai departe, în termoficare, riscăm să pierdem şi mai multe fonduri, în următorul cadru financiar european (2021-2027), dacă nu vom avea o strategie energetică a Capitalei aşa cum trebuie, pe următorii 30 de ani, cel puţin. Până una-alta, avem nevoie de o analiză tehnică reală, nu de declaraţii populiste că «nu vor mai fi probleme», când realitatea este complet alta, care să ne arate, concret, care sunt punctele slabe din reţeaua de termoficare, cu risc maxim de avarie în această iarnă. Acestea trebuie monitorizate şi asupra lor trebuie intervenit preventiv, dacă mai este posibil acest lucru”, a mai scris Voiculescu.

Acesta consideră că, în caz contrar, trebuie să existe echipe zonale de intervenţie, 24 din 24, care pot remedia avariile în regim de urgenţă.

”Apoi, pentru a găsi soluţiile potrivite pe termen mediu şi lung, avem nevoie de voinţă politică şi de expertiză în domeniu, adică de oameni competenţi şi cu bună-credinţă. Informarea şi implicarea chiar a instituţiilor financiare internaţionale (Banca Mondială, BEI, BERD) într-o echipă de lucru comună este esenţială. Numai aşa ne putem asigura că punem la punct o adevărată Strategie energetică pentru Bucureşti şi zona metropolitană. Criza RADET nu este decât o parte din falimentul total pe care primarul general Gabriela Firea l-a creat cu fiecare zi pe care a petrecut-o la conducerea Capitalei. Incompetenţă, Circ şi Paranghelii… totul transformându-se iarna în Frig şi Mizerie. Din ce în ce mai des”, a mai scris Vlad Voiculescu.

RADET a anunţat, joi, noi avarii la reţea care vor duce la sistarea funizării agentului termic în mai multe zone ale Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.