Fostul premier Viorica Dăncilă susţine că este mulţumită de activitatea SRI, SIE şi, dacă ajunge preşedinte, nu consideră că are motive să facă schimbări în conducerile acestor instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a fost întrebată, joi seară, dacă este mulţumită de activitatea şefilor SRI, SIE şi SPP şi a răspuns: ”Am avut o colaborare instituţională bună, tot ceea ce am solicitat am primit din partea SIE şi SRI. A funcţionat foarte bine această colaborare”.

Întrebată dacă i se pare că se imun schimbări la aceste instituţii, Dăncilă a spus: ”Nu m-am gândit să fac o schimbare. În momentul în care voi avea motive temeinice să fac o schimbare, probabil mă voi uita pe acele motive,dar schimbarea o face Parlamentul, nu preşedintele”.

Viorica Dăncilă a fost întrebată şi dacă ar susţine schimbarea legii pentru limitarea mandatului şefilor serviciilor secrete şi a spus: ”Nu eu, Parlamentul României hotărăşte acest lucru”.

În plus, Dăncilă susţine că nu se teme că ar putea fi şantajată de serviciile secrete dacă renunţă la imunitate: ”Un om cinstit nu se teme. Nu mi-e teamă nici să merg la DNA pentru că nu am motive să-mi provoace teamă. Spre deosebire de Klaus Iohannis care a promis acum cinci ani că va renunţa la imunitate, eu o voi face”.

Întrebată dacă nu crede în existenţa statului paralel: ”Ce legătură are cu imunitatea? Am văzut că au fost abuzuri, ca preşedinte voi lua atitudine când vor exista auzuri împotriva cetăţenilor români”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.