Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, prezintă cazul a doi băieţi, minori, proveniţi dintr-o familie destrămată şi rămaşi fără supraveghere după ce părinţii au plecat în străinătate, care au fost mutaţi de rude în diferite localităţi din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud şi chiar în străinătate, "fără ca autorităţile să comunice între ele, până când, la un moment dat, de copii nu se mai ştia nimic". "Lipsa de colaborare între judeţe şi dorinţa reală care lipseşte instituţiilor publice de a se interesa de viaţa oamenilor, dincolo de statistici, lasă copiii fără ajutor", afirmă Violeta Alexandru, menţionând că a mers marţi pe teren pentru a se asigura că băieţii sunt bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am parcurs astăzi, până la detaliu, traseul a doi fraţi minori provenind dintr-o familie destrămată şi rămaşi nesupravegheaţi prin plecarea părinţilor/rudelor în străinătate. Copiii au fost mutaţi de către rude, în ultimii ani, în diferite comune din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud şi chiar în străinătate, fără ca autorităţile să comunice între ele, până când, la un moment dat, de copii nu se mai ştia nimic. Ajunseseră copiii nimănui. Putea să li se întâmple orice", a relatat Violeta Alexandru, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ea a reclamat o lipsă de colaborare între instituţiile din judeţe diferite.

"Un întreg aparat public, de la DGASPCuri, la Primării, şcoli sau grădiniţe, funcţie de vârsta copiilor, tinde să se rezume la un minimum necesar, fiecare strict în propria arie geografică de competenţă. Lipsa de colaborare între judeţe şi dorinţa reală care lipseşte instituţiilor publice de a se interesa de viaţa oamenilor, dincolo de statistici, lasă copiii fără ajutor", a adăugat Alexandru.

Ministrul Muncii a spus că a fost pe teren pentru a se asigura că acei copii sunt bine.

"Am luat astăzi toate informaţiile în discuţii detaliate cu fiecare instituţie căreia îi găsesc o responsabilitate şi, în final, după ore de condus între toate comunele şi oraşele, m-am asigurat, alături de Mădălina Turza, Preşedinta ANDPDCA, că aceşti copii sunt bine. Mai rămane să facem ca instituţiile să (se) facă bine", a afirmat ea.

Ea a relatat că o femeie din Cluj-Napoca a urmărit de doi ani cazul acestor băieţi, "de multe ori singura care s-a interesat".

"Mă cunoaşte de 4 ani. S-a mirat puţin când i-am spus acum câteva zile, când îmi relata despre caz, că vin imediat aici în Cluj/Bistriţa N., ştiindu-mă ocupată. Eu sunt eu, pentru mine aceste lucruri contează şi nu am de gând să mă schimb, indiferent de funcţie. Sunt unul dintre miniştrii cu privire la care apar constant fake news-uri, de multe ori, din păcate, cu aportul unor şefi de instituţii publice având diverse interese. A mai apărut unul astăzi despre documentarea mea în teren care, de altfel, s-a făcut fără incidente. Ştirile din unele instituţii de presă nu au nicio legătură cu realitatea. Eu răspund la telefon pentru jurnaliştii care vor să verifice informaţii. În final, toate aceste lucruri mă ambiţionează să fac şi mai multă treabă. Pentru copii", a conchis Violeta Alexandru.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.