Ministrul Muncii,Violeta Alexandru, a declarat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că managerii din Inspecţia Muncii, dar şi inspectorul şef, ”vor răspunde” pentru decizia de a achita datorii restante, rămânând astfel fără bani de salarii. De asemenea, managerii vor trebui să dea socoteală pentru că au decis să plătească salarii diminuate angajaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Violeta Alexandru a fost întrebată, vineri seară, într-o conferinţă de presă după şedinţa de Guvern, de ce nu a ştiu despre situaţia de la Inspecţia Muncii şi a răspuns: ”Şi eu aş fi vrut să ştiu de situaţie, dacă şeful Inspecţiei Muncii şi-ar fi respectat fişa postului şi ar fi comunicat cu mine, aşa cum a comunicat alminteri în fiecare zi pe o multitudine de alte subiecte”.

”Nu vreau să speculez. Mi-am exprimat cu fermitate îngrijorarea faţă de această situaţie creată şi mă bucur să văd că întreg Cabinetul are disponibilitate şi premierul, bineînţeles, pentru a găsi soluţii pentru angajaţi. Deciziile pe care inspectoratele teritoriale de muncă le-au luat, în sensul de a plăti un salariu diminuat, le-au luat pentru că sunt ordonator terţiar de credite şi pot lua asemenea decizii. Vor răspunde pentru această decizie cu privire la care domniile lor şi cel care îi coordonează la nivel naţional, respectiv inspectorul şef, şeful Inspecţiei Muncii ar fi avut datoria să ne aducă la cunoştinţă şi să deschidă o discuţie despre ce potenţiale soluţii putem găsi”, a adăugat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că situaţia s-a creat strict din vina inspectorilor şefi: ”Subliniez faptul că situaţia care s-a creat la Inspecţia Muncii, respectiv în bugetele deconcentratelor, este o situaţie creată chiar de deciziile manageriale luate la acest nivel. Este vorba de faptul că, în ultima perioadă, au operat toate plăţile rezultând din deciziile instanţelor în litigii între salariaţi şi inspectoratele teritoriale în aplicarea salarizării şi nu numai, inclusiv pe cele restante de un an, de doi ani”.

Ministrul Muncii a mai afirmat că a avut ”toată disponibilitatea pentru orice potenţială nevoie financiară pe care instituţiile din coordonarea Ministerului au avut-o”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că Inspecţia Muncii şi inspectoratele teritoriale de muncă nu mai au fonduri pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie.

"Înţeleg că dintr-o dată decizia acestei instituţii a fost să plătească datorii restante rezultând din litigii între angajaţii inspectoratelor teritoriale de muncă şi instituţii, vechi de peste doi ani, lăsând astfel bugetele instituţiilor fără resursele necesare pentru plata salariilor", a spus Alexandru, menţionând că va propune măsuri ca angajaţii să nu sufere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.