Viceprimarul USR al Sectorului 3 Lucian Judele a făcut o plângere la Garda de Mediu privind „betonarea” unei părţi din Parcul Pantelimon. Prin această acţiune, Judele susţine că trage un semnal de alarmă cu privire la devastarea Parcului Pantelimon, singurul loc verde din Sectorul 3 care încă nu era „victima” pavelelor lui Negoiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„USR Bucureşti aduce în atenţia opiniei publice problemele grave cu care se confruntă cetăţenii acestui sector. ,,Opriţi-l pe Robert Negoiţă până când nu este prea târziu. Dacă autorităţile nu intervin rapid, suntem pe cale să asistăm la sufocarea sectorului în betoane şi pavele”, a afirmat Lucian Judele, conform comunicatului de presă al USR Bucureşti.
 
Sursa citată mai spune că, deşi primarul Sectorului 3 „strigă cu surle şi trâmbiţe că sectorul condus de el ar fi o oază de verdeaţă” în Bucureşti, realitatea este că această afirmaţie se bazează exclusiv pe propagandă goală, susţinută de cele 6 milioane de euro plătite de Primăria Sectorului 3 pentru „servicii de promovare instituţională”.
 
Efectiv, primarul Negoiţă dispreţuieşte total importanţa arborilor şi a parcurilor, efectuând mutilări absurde ale zonelor verzi din sector. După dezastrul din parcul IOR acum s-a apucat să betoneze şi o parte din parcul Pantelimon, deasupra plafonului staţiei de metrou, mai transmite sursa menţionată.
 
„De câte tragedii este nevoie ca Robert Negoiţă să plătescă în faţa legii. Lucrările se execută pe plafonul staţiei de metrou, oricând se poate întâmpla o tragedie”, a adăugat Judele.
 
Garda de Mediu a aplicat repetate sancţiuni administraţiei Sectorului 3 pentru efectuarea de lucrări de construcţie fără obţinerea acordului de mediu, costurile amenzilor fiind suportate, în mod evident, din bani publici, banii cetăţenilor Sectorului 3. 
 
Mai mult, cu toate plângerile şi nemulţumirile exprimate constant de locuitorii Sectorului 3, primarul Robert Negoiţă pare de neclintit, mai transmite sursa amintită.
 
„Nu doreşte să oprească lucrările masive de pavare. Aceste lucrări au inclus pavele pe trotuare deja existente şi pe spaţiile verzi din faţa blocurilor”, punctează comunicatul de presă al USR Bucureşti.
 
Prin urmare, USR Bucureşti solicită urgent intervenţia autorităţilor competente pentru oprirea lucrărilor ilegale din Sectorul 3.
 
Locuitorii acestui sector merită transparenţă, respectarea legii şi protejarea mediului înconjurător, mai transmit reprezentanţii filialei politice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.