Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a anunţat că echipe alcătuite din câte şapte elevi şi un cadru didactic coordonator se pot înscrie, începând de vineri, 24 martie până pe 28 aprilie, în cursa pentru finanţarea de 150.000 de lei, pusă la dispoziţie de PMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Facem încă un pas către un Bucureşti prietenos cu copiii şi dăm startul bugetării participative pentru liceeni! În perioada 24 martie – 28 aprilie, echipe alcătuite din câte 7 elevi şi un cadru didactic coordonator din aceeaşi unitate de învăţământ se pot înscrie în cursa pentru finanţarea de 150.000 de lei pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei”, a scris Horia Tomescu, vineri pe Facebook. 
 
Viceprimarul a mai spus că pentru înscriere, echipele vor depune un videoclip de prezentare şi un proiect care să cuprindă cel puţin 2 dintre următoarele teme:
 
P – Protecţia mediului & ecologizare
R – Revoluţii ştiinţifice
O – Orientare & tehnici de supravieţuire
E – Educaţie antreprenorială & financiară
D – Dezvoltare cultural-artistică, multimedia & IT
U – Universul animalelor
S – Sport & Stil de viaţă sănătos
 
„Echipele care au avut cele mai bune 36 de idei de proiecte vor pleca în excursia de formare ce va avea loc pe litoralul Mării Negre. Vor învăţa despre ce trebuie să facă pentru a avea un proiect eligibil, care poate fi implementat, vor deprinde abilităţi de project management, educaţie financiară şi leadership. Pentru a-şi demonstra abilităţile de implementare şi cunoştinţele generale, vor concura într-o competiţie de tip quizz- JOIN THE GAME”, a completat el.
 
Tomescu a adăugat că în funcţie de punctajul cumulat de pe toată durata proiectului, primele 7 proiecte clasate în ordine descrescătoare, vor avea ocazia de a fi votate de cetăţenii din Bucureşti.
 
„Proiectul care a adunat cele mai multe voturi va fi susţinut cu produsele şi serviciile necesare în cuantum de 150.000 lei. Prin intermediul acestui program, elevii vor fi încurajaţi să participe activ în procesul decizional şi să ia parte în mod activ la propria dezvoltare. Regulamentul complet pentru procesul de bugetare participativă pentru tineret îl puteţi accesa AICI” a conchis Tomescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.