Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleţ, a anunţat, duminică, faptul că s-a transmis tuturor operatorilor de tabetă din ţară, dar şi tuturor preşedinţilor secţiilor de votare, că operatorul de tabletă are obligaţia de a informa alegătorul că poate opta să voteze atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendumul naţional şi să bifeze opţiunea corespunzătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii AEP au anunţat, duminică, faptul că, în urma mai multor sesizări, au transmis în toate secţiile de votare, operatorilor de tabletă, dar şi preşedinţilor secţiilor de votare care sunt obligaţiile operatorilor.

”Operatorul are obligaţia de a informa alegătorul că poate opta să voteze atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendumul naţional, sau doar la unul dintre aceste scrutine şi de a opera în sistemul operaţiunea corespunztorare. Deci, obligaţia operatorilor de tabletă este de a informa alegătorii că pot să voteze fie pentru ambele scutine, fie doar pentru unul dintre acestea şi să bifeze în aplicaţie opţiunea corespunzătoare pentru fiecare alegător în parte”, a declarat, duminică,  Marian Muhuleţ, vicepreşedinte AEP.

Mesajul a fost transmis în întreaga ţară prin sistemul informatic specializat şi pe telefoanele de serviciu ale preşedinţilor secţiilor de votare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.