Vicepremierul Dan Barna a primit, joi, o delegaţie a elevilor care au protestat în faţa Guvernului. ”Lupta nu se opreşte aici”, au transmis elevii la finalul discuţiilor. De asemenea, reprezentantul studenţilor a fost primit de Ludovic Orban şi i-au transmis punctul lor de vedere, însă anunţă că nu au ajuns ”la un numitor comun”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I-am invitat la o discuţie pe o parte dintre membrii Consiliului Naţional al Elevilor care participau la o manifestaţie în faţa Guvernului. Am discutat despre ce urmează să se întâmple cu transportul feroviar pentru elevi. I-am asigurat că vor beneficia în continuare de gratuitate şi că Guvernul ţine cont în noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetişti de a ajunge la şcoală şi de dificultatea cu care mulţi elevi se confruntă când vine vorba de a călători din localitatea de domiciliu spre localitatea unde învaţă”, a transmis, joi, Dana Barna, la finalul discuţiilor cu elevii. 

La rândul lor, elevii au transmis că Dan Barna ”a garantat că transportul elevilor nu va suferi niciun fel de modificare faţă de prezent”.

”Cu toate acestea, fără normele de aplicare ale Legii 226/2020, consiliile judeţene nu vor putea deconta naveta elevilor. Lupta nu se opreşte aici. Vom fi în legătură permanentă cu autorităţile locale şi centrale, pentru ca drepturile elevilor să fie respectate”, au transmis elevii.

Tot joi, reprezentantul studenţilor ANOSR a fost primit de către liderul PNL, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

”În cadrul discuţiilor am prezentat argumentele şi poziţia federaţiei privind beneficiile aduse studenţilor şi CFR Călători prin măsura actuală, însă nu am ajuns la un numitor comun. În plus faţă de varianta Guvernului de stabilire a reducerii de 50% pentru transportul feroviar, domnul Ludovic Orban şi-a asumat poziţia de a se oferi studenţilor gratuitate în mod nelimitat la călătoriile cu transportul feroviar pe traseul de la domiciliu până în centrul universitar şi retur. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că susţine dezideratul ANOSR, inclus în programul de guvernare, privind asigurarea participării studenţilor cu drept de vot într-un procent de 25% în toate structurile decizionale relevante, inclusiv în alegerea rectorilor”, a transmis ANOSR.

Studenţii au reiterat dezacordul cu privire la limitarea dreptului studenţilor şi la modul în care Guvernul a acţionat în această situaţie, urmând a declanşa acţiuni de protest. Studenţii anunţă că, la începutul săptămânii viitoare, se vor întâlni cu premierul Florin Cîţu.

Zeci de elevi şi studenţi au protestat joi, în Piaţa Victoriei, faţă de eliminarea gratuităţii pe mijloacele de transport, ei scândând “Nu ne luaţi transportul gratuit” şi “Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.