O echipă CBRN şi specialişti de la ISU Bucureşti-Ilfov vor merge, duminică, la patru grădiniţe şi Şcoala nr. 133 din Sectorul 4, pentru a face măsurători în clase unde s-au făcut acţiuni de dezinfecţie. Verificările vin după ce, săptămâna trecută, 23 de elevi ai Şcolii nr. 133 au ajuns la spital cu dureri de cap, cursurile fiind ulterior suspendate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, o echipă CBRN şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov se vor deplasa la cinci unităţi de învăţământ (patru grădiniţe şi o şcoală) din Sectorul 4 al Capitalei, pentru a face măsurători specifice în toate sălile de clasă, în care, în ultima perioadă, s-au efectuat acţiuni de dezinfecţie, a anunţat Primăria Sectorului 4.

Conform sursei citate, prima unitate de învăţământ verificată va fi Şcoala Gimnazială Nr 133, în care cursurile au fost suspendate, săptămâna trecută, timp de trei zile.

La acţiune vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 4, pentru a comunica măsurile luate în vederea reluării cursurilor în condiţii de maximă siguranţă.

Elevii Şcolii 133 din Capitală au fost evacuaţi marţi, 23 dintre ei ajungând la spital cu dureri de cap, după o operaţiune de dezinfecţie făcută de Societatea Dezinfecţie şi Deratizare SRL. Primăria sectorului 4 afirma au fost folosite substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM şi că acestea sunt omologate. Cursurile au fost suspendate pentru 72 de ore.

De asemenea, Poliţia Capitalei a anunţat că s-a sesizat din oficiu pentru vătămare corporală din culpă în acest caz şi se fac cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.