Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri, că alegerile parlamentare s-au desfăşurat fără evenimente deosebite şi, faţă de cele din urmă cu patru ani, s-a înregistrat o scădere a sesizărilor cu 42%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Vela a afirmat că în timpul campaniei electorale s-au înregistrat cu 60% mai puţine sesizări faţă de perioada similară din 2016. 
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
"Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din acest an s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite. În campania electorală s-au desfăşurat 239 de manifestări electorale în 127 de localităţi şi au fost înregistrate 143 de sesizări primite, cu 60% mai puţin decât în campania electorală din 2016. În ziua votului au fost la datorie aproximativ 40.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne, având misiunea de protecţie a secţiilor de votare şi asigurarea ordinii şi liniştii publice. Am organizat şi la aceste alegeri măsuri suplimentare în zonele de risc electoral şi am detaşat în teritoriu monitori de la nivel central”, a transmis Marcel Vela. 
 
El a menţionat că în ziua alegerilor au fost constatate 34 de contravenţii şi 59 de infracţiuni. 
 
"În ziua alegerilor au fost sesizate 273 de evenimente, înregistrându-se o scădere cu 42% faţă de evenimentele sesizate la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Au fost constatate 34 de contravenţii şi 59 de infracţiuni, din care sunt cercetate în prezent 48 de persoane. Totodată, au fost constatate 123 de aspecte privind continuarea campanieie electorale în mediul online, după încheierea acesteia”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.