Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reacţionat după apariţia pe o reţea de socializare a unor imagini în care un bărbat, activist de mediu, a fost lovit cu pietre de persoane care transportau material lemnos. Incidentul a avut loc în judeţul Suceava, iar victima susţine că este vorba despre transporturi ilegale. Vela a trimis în zonă mai multe echipe de control. La rândul său, prefectul de Suceava a convocat o şedinţă cu structurile judeţene ale MAI, ale Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o reţea de socializare de o persoană care susţinea că ar avea drept cauză identificarea şi diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos. Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, a transmis MAI, joi.
 
Sursa citată menţionează că ministrul Marcel Vela condamnă ferm astfel de fapte şi reiterează că prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos, ca şi a despăduririlor abuzive, constituie priorităţi ale mandatului său. 
 
MAI a precizat că, dacă în urma controlului vor fi descoperite disfuncţionalităţi în activitatea structurilor ministerului, vinovaţii vor fi sancţionaţi. 
 
"Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul”, a mai transmis Marcel Vela. 
 
La rândul său, prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a arătat că asemenea fapte de agresiune nu pot fi tolerate sub nicio formă. 
 
Ca urmare, prefectul judeţului a convocat, pentru vineri, la ora 10.00, o şedinţă operativă cu şefii structurilor judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, dar şi cu şefii Direcţiei Silvice Suceava şi a Gărzii Forestiere, în care vor fi prezentate rapoartele instituţiilor cu atribuţii şi măsurile imediate dispuse.
 
Daniel Bodnar, cunoscut în zonă ca activist de mediu, a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filmuleţe în care urmăreşte transporturi de material lemnos despre care susţine că sunt ilegale. Într-una dintre aceste filmări, bărbatul are un dialog cu mai mulţi bărbaţi care făceau transporturile respective, iar aceştia au început să arunce cu pietre în autovehiculul său, spărgându-i parbrizul, iar cioburi i-au intrat în ochi şi i-au provocat răni la faţă.. El a povestit pe pagina sa de Facebook că a mers la spital pentru îngrijiri medicale, iar în prezent starea sa de sănătate este bună.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.