Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a apreciat, miercuri seară, cu Ucraina nu a fost total nepregătită pentru război, dar, în ciuda eroismului luptătorilor săi, ”există o mare diferenţă de potenţial între Ucraina şi Rusia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Dîncu a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că trebuie vorbit ”realistic” despre războiul din Ucraina 

”Pe măsură ce trece timpul şi pregătirea ucrainenilor va reuşi să fie exagerată şi să reziste cât mai mult. Sigur că aici trebuie să vedem realistic ceea ce se întâmplă, Ucraina, cu tot eroismul poporului, cu tot eroismul şi organizarea pe care au făcut-o în ultimii ani pentru a rezista - pentru că este şi consecinţa faptului că ei s-au pregătit din 2014 până acum pentru război - nu au fost total nepregătiţi  în acel moment, dar există o diferenţă mare de potenţial între Ucraina şi Rusia. Acest lucru se poate vedea în timp”, a declarat Dîncu. 

Ministrul Apărării a observat că în ultima perioadă Ucraina s-a stabilizat pe anumite fronturi. 

”Dar  am văzut că ucrainenii au reuşit în ultima perioadă să stabilizeze anumite fronturi şi să aibă chiar succese de contraatac”, a precizat Vasile Dîncu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.