Alte zece persoane din localitatea Băbeni, unde râul Bistriţa a ieşit din matcă, au fost evacuate preventiv de către echipele de intervenţie, alăturându-se celor 77 de evacuate anterior. În plus, 131 de persoane s-au autoevacuat şi au plecat de teama apelor. Peste o sută de pompieri militari intervin, marţi, în localităţile Băbeni, Drăgăsani, Călimănesti, Horezu, Băile Govora şi Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea fiind sub cod roşu de inundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), marţi, peste o sută de  pompieri vâlceni intervin în sprijinul cetăţenilor din localităţile Băbeni, Drăgăsani, Călimănesti, Horezu, Băile Govora şi Râmnicu Vâlcea.

”Militarii acţionează pentru evacuarea apei din gospodării, realizarea digurilor de protecţie cu saci de nisip şi evacuarea preventiva a persoanelor din locuinţele inundate”, anunţă IGSU.

Sursa citată precizează că în localitatea Babeni au mai fost evacuate preventiv zece persoane (6 minori şi 4 adulţi), iar alte 131 s-au autoevacuat. Anterior, 77 de persoane din 25 de gospodării din localitate au fost evacuate după ce râul Bistriţa a ieşit din matcă. 

”Acestea au fost cazate temporar în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi. La acest moment, în zonă, apa este în scădere”, precizează IGSU.  

Intervenţiile sunt susţinute cu ajutorul motopompelor, bărcilor şi autospecialelor dotate cu echipamente de evacuare a apei.

De asemenea, potrivit IGSU, se intervine în judetul Gorj.

”La această oră sunt 24 de intervenţii în derulare, pompierii acţionând  pentru evacuarea apei din gospodăriile şi beciurile inundate din localităţile Novaci şi Bumbesti-Pitic (satul Bălceşti)”, mai spun reprezentanţii IGSU.

Judeţele Vâlcea şi Gorj sunt, marţi, până la ora 20.00, sub cod roşu de inundaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.