Campania de vaccinare anti-COVID a debutat, marţi, în judeţul Ialomiţa, primul medic care s-a vaccinat fiind dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. La această unitate medicală, vaccinul a ajuns în cutii de pizza. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că important este să se respecte lanţul de frig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Valeriu Gheorghiţă, despre faptul că vaccinul anti-COVID ar fi ajuns la Slobozia în cutii de pizza: Important este să se respecte lanţul de frig

Campania de imunizare în judeţul Ialomiţa era programată să înceapă la ora 10.00, însă primul ser a fost administrat cu o întârziere de circa două ore.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, vaccinul a ajuns în cutii de pizza.

Primul medic care s-a vaccinat a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, dr. Jamil Aldabsheh.

"Astăzi a început campania de vaccinare cu speranţa că ne vom întoarce la viaţa noastră, că vor scădea cazurile grave şi incidenţa. A fost bine după ce m-am vaccinat, nu e primul vaccin pe care-l fac, orice vaccin la care beneficiul a fost mai mare decât riscul eu l-am făcut la momentul oportun. Sunt bine. Îi aştept şi pe colegii mei care sunt în prima linie şi apoi rudele şi toată populaţia să se vaccineze", a declarat medicul.

Dr. Mirela Niţu, medic în cadrul UPU a Spitalului Judeţean Slobozia, a declarat la rândul său că a făcut vaccinul în speranţa că vom putea reveni cât mai curând la viaţa de dinaintea pandemiei.

"L-am făcut că e cazul ca cineva să înceapă. Nu e vorba de încredere sau neîncredere, ci că trebuie să dăm încredere populaţiei şi să începem să ne vaccinăm. După ce vezi odată un pacient care moare privindu-te în ochi, iar tu nu mai poţi face nimic pentru el, după ce vezi o astfel de imagine îţi dai seama că trebuie să luptăm cu toate forţele împotriva acestui virus", a declarat dr. Niţu.

Dr. Anca Telehuz, şeful UPU, s-a vaccinat, de asemenea, anti COVID-19.

"Recomand tuturor celor care au posibilitatea să facă acest vaccin, în primul rând cadrelor medicale şi celor care sunt mai expuşi să ia acest virus. Am aşteptat atâtea luni o soluţie şi am trăit cu speranţa de la începutul anului trecut că va veni ceva să ne salveze. Acest pas a fost făcut, s-a întâmplat. Mi-aş dori să profităm cât mai mult de acest lucru, să ne luăm viaţa înapoi, este un vaccin care ne va salva", a declarat dr. Telehuz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.