Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct la centre neinformatizate şi se vaccinează, ceea ce reprezintă o ”vulnerabilitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada următoare, MS şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi – 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare. Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu. 
 
Acesta a precizat că, între 15 şi 23 ianuarie, sunt 1.353 de persoane înregistrate în platformă care sunt marcate ca făcând parte din etapa a treia şi se vor face verificări. 
 
”S-ar putea să fie din cauza unor erori. În momentul acesta avem mai puţine doze de cât am avea nevoie. Important e ca autorităţile să nu rămână pasive. În principiu şi în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe mixte de control formate din Corpul de control al MS şi DSP pentru a afla cum stau lucrurile referitor la vaccinare. Ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvern e respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment îi putem atenţiona de cercetări disciplinare”, a mai declarat ministrul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.