Şeful Poliţiei Câmpia Turzii Dorel Fodorean este suspectat că a condus sub influenţa alcoolului. El este cercetat penal şi vizat şi de o anchetă internă după ce a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest. Poliţia Judeţeană Cluj a anunţat ulterior că îmbibaţia alcoolică a fost sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracţiune, astfel că poliţistul va fi sancţionat contravenţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, au depistat un conducător auto de 50 de ani, din Câmpia Turzii, în privinţa căruia exista suspiciunea că s-ar afla sub influenţa alcoolului. Acesta a fost depistat conducând un autoturism pe strada Laminoriştilor (DN15-E60) din Câmpia Turzii”, a anunţat vineri dimineaţă IPJ Cluj.

Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă din motive medicale a refuzat.

Prin urmare, acesta a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei alcoolului în sânge.

”În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de Codul penal. Întrucât persoana în cauză are calitatea de poliţist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia”, precizează IPJ Cluj.

Conform presei locale, poliţistul este comisarul Dorel Fodorean, şeful Poliţiei Câmpia Turzii.

UPDATE - Poliţia Judeţeană Cluj a transmis ulterior că rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracţiune. Prin urmare, faţă de poliţist vor fi dispuse măsuri de sancţionare contravenţională. 
 
De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă, arată IPJ Cluj.
 
"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranţă zero faţă de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, şi în situaţia dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de poliţist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia", a mai transmis Poliţia Judeţeană Cluj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.