Câteva zeci de persoane protestează, marţi seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, strigând ”Jos dictatura” şi ”Opriţi legea”. Doi dintre participanţi au fost ridicaţi de jandarmi, întrucât au refuzat să se legitimeze, şi duşi la Poliţie pentru a fi identificaţi şi sancţionaţi. Cei doi au fost amendaţi cu 1.000, respectiv 1.500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, cele două persoane din Piaţa Victoriei care au fost duse la secţia de poliţie au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.000 şi respectiv 1.500 de lei, pentru refuz de legitimare, conform legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru nerespectarea interdicţiilor de a participa la manifestaţii publice în spaţii deschise conform legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Participanţii la protest, care nu respectă regulile de distanţare şi nu poartă măşti de protecţie, au scandat ”Jos dictatura”, ”Libertate”, ”Nu ne este frică”, ”Opriţi legea”, ”Nu ne este frică, guvernul Orban pică”, ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”.

Ei au bannere cu mesaje precum ”Nu carantinare, jos dictatura PSD/PNL”, ”Nu ne temem de bau-bau. Covid sau gripa??”.

La un moment dat, ei i-au huiduit pe jandarmii aflaţi acolo şi au strigat ”Jandarmeria apără hoţia”.

La rândul său, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis că două persoane dintre participanţi au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor şi, conform prevederilor legale, au fost duse la secţia de poliţie pentru identificare şi sancţionare.

”Facem precizarea că, în această perioadă, din raţiuni de sănătate publică şi conform legii, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise. Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale şi să nu participe la astfel de evenimente”, au subliniat reprezentanţii Jandarmeriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.