Primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa, a declarat miercuri, pentru News.ro, referitor la introducerea vinietelor pentru maşinile de Bucureşti şi de Ilfov care tranzitează localitatea, că i-ar plăcea să aducă un venit la bugetul local, dar trebuie găsită o formă legală. El a explicat astfel informaţiile difuzate de presa locală, conform cărora ar lua în calcul să introducă astfel de viniete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „O jurnalistă m-a sunat ieri să mă întrebe cât de poluat este oraşul Comarnic şi m-a întrebat dacă nu cumva suntem interesaţi să punem şi noi această taxă, rovinietă pentru oraşul Comarnic, ŞI i-am zis că este cam la fel de poluat cât e şi Bucureştiul. La Bucureşti e foarte aglomerat, acelaşi lucru ştim cu toţii că se întâmplă în zona oraşului Comarnic în perioadele de vacanţe, în week-end. Ştim cu toţii că e poluat. Mi-ar plăcea să aduc un venit la bugetul localităţii, dar am rugat-o să nu dea ştirea până nu mă consult cu aparatul de specialitate şi cu consilierii, pentru că nu putem face lucrul ăsta datorită faptului  că eu nu pot să pun o taxă pe ceva care nu-i al meu. Ştim cu toţii că este poluat oraşul dar trebuie găsită o formă care să stea în picioare din punct de vedere legal şi nu-mi displace ideea să aduc nişte venituri în bugetul local, dar nu aşa, nu pot să pun eu taxă că e poluat oraşul. Nu am pe ce să pun”, a declarat pentru News.ro primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa.

Presa locală a anunţat miercuri că Sorin Popa, primarul oraşului Comarnic, spune că va urma şi el exemplul primarului Capitalei şi va introduce viniete pentru autoturismele cu numere de Bucureşti şi Ilfov care intră în localitate, având în vedere blocajul rutier şi coada uriaşă de maşini care staţionează pe teritoriul oraşului la sfârşit de săptămână au ajuns, de ani de zile, o normalitate, dar şi faptul că locuitorii din zonă se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării.

”Pe noi ne poluează la fel de mult ca şi în Bucureşti, pentru că stau maşinile cu orele pe raza oraşului Comarnic. Vom face şi noi o hotărâre de consiliu, că este uşor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din Bucureşti şi Ilfov. Aşa aducem şi noi nişte bani la buget”, ar fi declarat Sorin Popa, conform ph-online.ro.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea vinietei pentru Bucureşti şi Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei, până la 30 septembrie. De la plata noilor taxe vor fi exceptate mai multe categorii de autovehicule, între care cele ale serviciilor de urgenţă, ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, ale Societăţii Transport Bucureşti, cele adaptate special pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi autovehicule aparţinând Patriarhiei Române.

Prin proiect se defineşte Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) în perimetrul delimitat de: P-ţa Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare - str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – - str. Lânăriei - Calea Şerban Vodă - bd. Mărăsesti - str. Mitropolit Nifon – bd. Libertăţii - Calea 13 Septembrie - str. Izvor - str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan - str. Berzei - str. Buzeşti – P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.