Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Trei persoane, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare au continuat, iar autorităţile au putut comunica verbal cu a patra victimă. Aceasta a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată. Bilanţul final indică faptul că o altă victimă are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelate două sunt conştiente. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. Poliţia Harghita face cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI A patra victimă prinsă sub dărâmături după prăbuşirea unei părţi din clădirea internatului din Odorheiu Secuiesc, declarată decedată
CITEȘTE ȘI Deca, după ce un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit: Trebuie să clarificăm statutul clădirii, dacă se afla în risc seismic şi care erau planurile cu privire la consolidare/ Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmp

 

 
CITEȘTE ȘI Clădirea prăbuşită parţial la Odorheiu Secuiesc aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria plăteşte peste 300.000 de lei chirie anual/ În zona afectată erau camere de internat/ Una dintre victime, în comă

UPDATE - ”Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă”, a transmis IPJ Harghita.

UPDATE - Bilanţul final transmis de IGSU arată că o victimă a decedat, o alta are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelalte două victime sunt conştiente şi au diverse traumatisme.

”Acţiunile de căutare-salvare au încetat, forţele de intervenţie se retrag”, a precizat sursa citată.

UPDATE - Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că una dintre victime va fi transportată la o unitate medicală din Târgu Mureş. Întrucât condiţiile nu permit transportul cu elicopterul, aceasta va fi dusă cu o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

UPDATE - ”A fost extrasă şi cea de-a patra victimă, este inconştientă, a fost predată echipajelor medicale de la faţa locului”, a transmis IGSU.

UPDATE - Potrivit ISU Harghita, echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă şi acţionează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

UPDATE - ”La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un perete al unui internat aparţinând unui liceu din localitate s-a prăbuşit. Au fost scoase de sub dărâmături trei persoane, cu vârste aproximativ între 15-17 ani. Acestea au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Harghita.
 
În prezent, sunt efectuate activităţi de căutare.
 
UPDATE - Reprezentanţii ISU Harghita au anunţat că victima aflată în stop cardio-respirator a răspuns manevrelor de resuscitare şi este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale.
 
În continuare se desfăşoară misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături.
 
Potrivit informaţiilor preliminare, în total patru persoane ar fi fost surprinse de prăbuşire.
 
Prefectul judeţului Harghita, Petres Sandor, a explicat că a patra victimă este căutată inclusiv cu ajutorul unui câine al salvamontiştilor. Primele informaţii arată că este vorba tot de o elevă.

Prefectul de Harghita a menţionat că această clădire urma să intre reparaţii, însă nu a oferit detalii, precizând că importantă este salvarea tuturor victimelor.

UPDATE - Potrivit reprezentanţilor ISU Harghita, trei persoane au fost scoase de sub dărâmături, iar pentru una se aplică manevre de resuscitare.
 
Prima persoană scoasă a fost predată conştientă echipajelor medicale, a doua în stare semiconştientă.
 
Acţiunile de căutare continuă.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Harghita, la Odorheiul Secuiesc, un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” s-a prăbuşit şi este  posibil să fie persoane surprinse sub dărâmături. 
 
Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţ.
 
La locul intervenţiei au fost alocate 2 maşini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD, 2 ambulanţe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.