Procurorii DNA Suceava fac, joi, 67 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, în dosare care vizează infracţiuni de corupţie, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat, nouă dintre acţiuni având loc la instituţii publice. Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de permise şi înmatriculări auto Suceava sunt suspectaţi de corupţie în acest dosar, la care lucrează şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie din MAI. Suspecţii ar fi primit sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru a ajuta mai multe persoane să promoveze proba teoretică şi proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dosarul de corupţie în care au loc percheziţiile DNA vizează angajaţi ai Serviciului de permise Suceava, suspectaţi că primeau mii de euro pentru a ajuta persoane să treacă examenul auto

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, de spălare a banilor şi de constituirea unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018-2020.

"În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", a anunţat DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.