Cei 120 de pasageri a unei curse Tarom au fost blocaţi peste 12 ore în aeroportul din Amsterdam din cauza unor probleme tehnice ale aeronavei care urma să-i aducă în ţară. O aeronavă a adus în ţară doar o parte a pasagerilor, câţiva, care au rămas la un hotel din apropierea aeroportului, fiind "uitaţi" în aeroport. Conducerea transportatorului aerian Tarom a decis să-l revoce pe reprezentantul companiei de la Amsterdam, după ce avionul trimis să-i recupereze pe pasagerii blocaţi de sâmbătă seară a lăsat pe aeroport cel puţin şase pasageri. Directorul general al Tarom, Werner Wilhelm Wolff, a discutat cu cei şase pasageri ai zborului ROT364 care au rămas la Amsterdam, asigurându-i că transportatorul aerian de stat caută rute alternative pentru a-i transporta cât mai repede posibil către Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tarom caută rute alternative pentru cei şase pasageri rămaşi în Amsterdam

Totodată, avionul de întoarcere era programat să decoleze la ora 7:30, dar a avut şi acesta probleme tehnice şi a decolat la 8:30, ora locală.

La nivelul companiei, s-a fi constituit o celulă de criză care analizează acest incident şi caută soluţii pentru a-i aduce în ţară pe cei şase români uitaţi în Amsterdam.

CITEȘTE ȘI Avionul Tarom blocat la Amsterdam: Unii pasageri au fost uitaţi la hotelul de lângă aeroport

Pasagerii s-au plâns de serviciile proaste de comunicare ale companiei de stat, iar unii dintre ei au dormit în aeroport.

”Din păcate, după ce am fost debarcaţi nu am primit niciun fel de informare oficială de la TAROM - dacă ne putem caza, dacă ne va fi restituită contravaloarea cazării, unde, ce putem face, care sunt următorii paşi”, a declarat telefonic la Digi24 unul dintre pasageri, Cătălin Ciobanu.

Pasagerul a precizat că a primit pe Facebook o confirmare că va veni o aeronavă dimineaţă pentru a-i prelua pe călători.

La ora 12:00 noaptea, au ajuns pe aeroport doi reprezentanţi ai Ambasadei României, care au ajutat pasagerii, iar la ora 5:00 dimineaţa a venit reprezentantul Tarom de la Bruxelles, potrivit Digi24.

Duminică dimineaţă a decolat spre Amsterdam o altă aeronavă Tarom, care va aduce pasagerii la destinaţie, cursă programată să plece spre Bucureşti în jurul orei 10:00, ora României.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.