Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă printr-un apel la 112, de faptul că o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, ar fi fost muşcată de câini, a transmis Poliţia Capitalei. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. Femeia, care are 43 de ani, ar fi fost atacată în aceeaşi zonă şi anul trecut, moment în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE Purtătoarea de cuvânt a ASPA, după ce o femeie a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii: Am ridicat peste 120 de câini, din aprilie anul trecut şi până în prezent. Capturarea nu rezolvă cauza, ci efectul
CITEȘTE ȘI Reacţia Primăriei Sector 6, după ce o femeie a murit din cauză că a fost muşcată de câini, în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală: Terenul este unul privat. Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj

 

„În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri”, mai arată Poliţia Capitalei.
 
Trupul neînsufleţit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei, conform sursei citate.
Reprezentanţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi ai Poliţiei Locale se deplasează la locul incidentului.
Surse apropiate anchetei afirmă că aceeaşi femeie ar fi fost atacată de câni şi anul trecut, în aprilie, în aceeaşi zonă. Ea a avut atunci mai multe răni profunde în zona capului, fiind operată.
”Problema câinilor aflaţi pe proprietăţi private care ies pe domeniul public este cunoscută de autorităţi. De-a lungul timpului, ASPA a sesizat Poliţia Locală Sector 6 cu privire la faptul că în zonele de case, inclusiv în zona Lacul Morii, proprietarii nu au curţile împrejumuite corespunzător, motiv pentru care câinii pot ieşi cu uşurinţă pe domeniul public reprezentând un pericol pentru trecători. Astfel de sesizări au fost transmise de ASPA încă din 2019 către toate poliţiile locale de sector, MAI, DSV şi IPJ Ilfov”, a transmis atunci ASPA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.