Alţi cinci câini au fost ridicaţi de echipele ASPA din zona Lacul Morii , unde o femeie a fost atacată de mai mulţi câini, fiind transportată la spital. Victima este în stare stabilă, urmând a fi mutată de pe ATI pe Secţia Chirurgie Plastică a Spitalului Universitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiunile echipajelor ASPA în zona „Lacul Morii” din Sectorul 6 au continuat ieri şi astăzi, împreună cu poliţiştii Serviciului Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei Capitalei. Alţi 5 câini care se aflau pe câmp, în apropierea străzii Fântâna Oilor, la o distanţă de aproximativ 2 km faţă de locul unde s-a petrecut incidentul de ieri, au fost tranchilizaţi şi ridicaţi de echipajele ASPA”, a transmis, joi, ASPA, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată precizează că femeia muşcată de mai mulţi câini în zona “Lacul Morii” este în stare stabilă.  

”ASPA a contactat personalul medical de la Spitalul Universitar şi a aflat că doamna este conştientă, plăgile au fost curăţate şi îngrijite ieri, a fost ţinută sub observaţie la Terapie Intensivă, urmând a fi transferată astăzi la Secţia de Chirurgie Plastică a spitalului. Îi dorim multă sănătate şi sperăm să depăşească acest eveniment nefericit cu bine”, a mai transmis sursa citată.  

Instituţia precizează că, de la începutul anului şi până în prezent, ASPA a ridicat de pe străzile Capitalei peste 450 de câini fără stăpân. 

În anul 2021, ASPA a capturat aproximativ 2.300 de câini, iar peste 2.000 au fost adoptaţi în cursul aceluiaşi an.  

”Problema câinilor aflaţi pe proprietăţi private care ies pe domeniul public este cunoscută de autorităţi. De-a lungul timpului, ASPA a sesizat Poliţia Locală Sector 6 cu privire la faptul că în zonele de case, inclusiv în zona Lacul Morii, proprietarii nu au curţile împrejumuite corespunzător, motiv pentru care câinii pot ieşi cu uşurinţă pe domeniul public reprezentând un pericol pentru trecători. Astfel de sesizări au fost transmise de ASPA încă din 2019 către toate poliţiile locale de sector, MAI, DSV şi IPJ Ilfov”, a mai transmis instituţia.  

Reprezentanţii acesteia afirmă că, în ultima adresă transmisă Poliţiei Locale Sector 6, s-a menţionat că problemele semnalate de ASPA în sesizările anterioare, care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi îngreunează/zădărnicesc activitatea ASPA, nu au fost remediate.  

”Reamintim că, aşa cum s-a întâmplat şi ieri, în multe dintre acţiunile ASPA, câinii s-au retras pe proprietăţi private, unde echipajele nu pot interveni”, a mai transmis ASPA.  

Femeie a ajuns la spital miercuri cu mai multe muşcături după ce a fost atacată de o haită de câini în zona Lacul Morii din Capitală 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.