Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că, după ce DNA a anunţat plasarea sub control judiciar a directorului Unifarm, a solicitat întrunirea de urgenţă al Consiliului de Administraţie al Unifarm pentru a lua ”deciziile” cu privire la acesta. ”Aştept această reacţie a Consiliului de Administraţie şi voi semna şi ordinele”, a declarat Tătaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE:  Ministrul Sănătăţii, Nelu Tptaru, a fost întrebat, într-o cnferinţă de presă, dacă va cere demiterea directorului Unifarm, dat fiind faptul că Ministerul Sănătăţii a achiziţionat în perioada stării de urgenţă un număr mare de măşti prin Unifarm şi a precizat: ”Am avut în ultima lună Corpul de Control la Unifarm, la fel l-a avut Ministerul de Finanţe în urma unor sesizări, dar organul care conduce este Consiliul de Administraţie. Noi am făcut solicitarea de întrunire a acestui Consiliu de Administraţie, în măsura în care nu se ia o decizie voi solicita demiterea, atât din funcţia de director general, cât şi din Consiliului de Administraţie a domnului Adrian Ionel”. 

De asemenea, întrebat dacă Corpul de Control a descoperit nereguli, ministrul Sănătăţii a precizat: ”În această perioadă a început şi ancheta DNA-ului, au fost nişte solicitări, documente, tot ce ţine şi de Corpul nostru de Control şi de restul documentaţiei care este necesară într-o anchetă penală. Noi avem un control în desfăşurare, tot ce am avut până acum au fost solicitate şi dirijate către DNA”. 
 
Nelu Tătaru a precizat că controlul MInisterului Sănătăţii la Unifarm s-a oprit, în momentul în care a început ancheta DNA. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi DNA l-a pus sub control judiciar pe Adrian Ionel, directorul Unifarm. Am solicitat Consiliului de Adminstraţie al Unifarm să se întrunească de urgenţă, să se ia deciziile în ceea ce îl priveşte sau în ce priveşte calitatea domnului Adrian Ionel de director general şi membru în Consiliul de Administraţie. Aştept această reacţie a Consiliului de Administraţie şi voi semna şi ordinele”, a declarat Nelu Tătaru, după dezbaterea moţounii care l-a vizat.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

Totodată, procurorii susţin că Eugen Adrian Ionel a dobândit nelegal calitatea de director general al Unifarm, în 2016.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.