Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a anunţat, referitor la Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, că miercuri a fost închisă sesiunea de validare a instalatorilor din acest program. Liberalul a adăugat că au depus solicitare de validare un număr de 93 de instalatori şi că „urmează foarte repede să evaluăm cele 93 de solicitări şi să validăm, sper eu, un număr cât mai mare din aceştia, pentru a nu mai avea probleme în viitor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fechet - Un alt lucru pe care aş vrea să îl anunţ este cel referitor la Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice. Astăzi s-a închis sesiunea de validare a instalatorilor. Aşa cum am anunţat, am hotărât deschiderea unei nou sesiuni, cu speranţa că societatea comercială care a blocat acest program va renunţa la judecată. Acest lucru s-a întâmplat. Atât la Înalta Curte, cât şi la Curtea de Apel Oradea au fost trimise cereri de renunţare la judecată, motiv pentru care aştept cu nerăbdare ca cele două instanţe să ia act de această cerere şi să constate că litigiul între societatea reclamantă şi Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, a rămas fără obiect”, a explicat Mircea Fechet, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a adăugat că „au depus solicitare de validare un număr de 93 de instalatori”.

„Bănuiesc că unii dintre ei au fost respinşi în prima fază a sesiunii de validare, alţii nu au depus o astfel de solicitare. Urmează foarte repede să evaluăm cele 93 de solicitări şi să validăm, sper eu, un număr cât mai mare din aceştia, pentru a nu mai avea probleme în viitor”, a completat Fechet.

El a mai explicat că „Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, a făcut deja o solicitare atât către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cât şi către Curtea de Apel Oradea pentru a lua act cu celeritate de cererea ce renunţare la judecată pe care societatea respectivă a formulat-o”.

„Este foarte adevărat că am anunţat şi ministrul justiţiei despre această solicitare. Speranţa mea este că cei 90.000 de români, mai corect, cele 90.000 de familii care aşteaptă deblocarea acestui program să se poată bucura cât mai repede de panouri fotovoltaice şi să le vadă instalate pe acoperiş”, a mai precizat ministrul Fechet.

Reporter: Anul acesta sau anul viitor, când?
Mircea Fechet: Vă cer scuze, însă nu pot răspunde în numele unei instanţe de judecată. Eu sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede posibil.

Ministerul Mediului a anunţat, vinerea trecută, că societatea DHELECTRIC SYSTEM SRL, care a contestat respingerea sa din cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, a transmis către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunţare la procesul intentat Administraţiei Fondului de Mediu.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanţei, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăţi, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

Ulterior, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat o nouă sesiune de validare a instalatorilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Cererile pot fi depuse în aplicaţie, în perioada 22 – 28 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.