Locuitorii din zona de nord a Capitalei reclamă miercuri dimineaţă că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt şi în sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars. Ministrul Mediului Costel Alexe a precizat că este vorba despre un incendiu de vegetaţie pe o suprafaţă semnificativă de 30.000 mp, în zona Periş. Primarul General Gabriela Firea solicită, miercuri, din nou, intervenţia CSAT în problema poluării din Capitală. Firea acuză că ”se muşamalizează ceva”. ”Se întâmplă ceva necurat şi Garda de Mediu, care aparţine de Ministerul Mediului, sigur ştie şi nu comunică cinstit cetăţenilor”, susţine primarul general, care consideră că nu mai este suficientă doar demisia sau demiterea ministrului Mediului, fiind vorba despre ”mână criminală acoperită de Guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Firea, despre poluarea din Capitală: CSAT-ul trebuie să intervină/ Se muşamalizează ceva/ Nu mai este suficientă doar demisia sau demiterea ministrului Mediului! Asta este mână criminală acoperită de Guvern!

UPDATE - ”Ca urmare a unui incendiu pe o suprafaţă semnificativă de 30.000 mp, de vegetaţie în zona Periş, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate. Echipele Gărzii de Mediu şi APM sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situaţia şi a evalua impactul incendiilor de vegetaţie din zona Periş-Corbeanca-Buftea-Otopeni”, anunţă pe contul său de Facebook ministrul Mediului Costel Alexe.

Totodată, a fost solicitată intervenţia ISU pentru a elimina toate focarele active şi mocnite şi a preveni extinderea lor.

”Pe fondul creşterii incendiilor de vegetaţie din ultima perioadă, fac apel către populaţie să conştientizeze că aceste acţiuni, dincolo de disconfortul olfactiv, pot pune în pericol vieţi omeneşti, bunuri materiale şi mediul înconjurător, situaţii care pot genera adevărate tragedii”, a scris ministrul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”, anunţă pe Facebook locuitorii din zonă.

De asemenea, pe site-ul Gărzii de Mediu, sunt zeci de reclamaţii referitoare la poluarea aerului, atât de la persoane din zona de nord a Capitalei şi din judeţul Ilfov, dar şi de la cei care locuiesc în sectorul 6, precum şi în sectorul 4.

”Buna dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poti respira deloc”, scrie un bărbat din zona Odăi.

”Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu şi în această dimineaţă m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezand ca am o problema in apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, afirmă un altul.

 ”Locuiesc în Corbeanca. De câteva zile dimineaţa la orele 6-8 aerul este respirabil aici. Este un fum toxic (miros de ars deşeuri) care intră până în case”,  ”Miroase puternic a fum în Băneasa Sisesti.Fumul este atât de puternic încât a intrat şi în casă deşi geamurile sunt închise.Faceţi ceva!”, ”Va informez cu privire la un miros foarte puternic de plastic ars pe care l-am sesizat începând cu oră 7am în această dimineaţă – zona Regie sector 6”, ”Buna dimineaţa, în dimineaţa zilei de 08.04.2020 aerul este irespirabil în zona bulevardului Al. Obregia din cartierul Berceni din sectorul 4, Bucureşti. Mirosul puternic de deşeuri arse, în special de plastic”, ”Nu cred că sunt prima care ridică sesizare referitoare la mirosul insuportabil de fum din această dimineaţă în aproape tot Bucurestiul”, sunt mesajele postate pe site-ul Gărzii de Mediu.    

În urmă cu o zi, ca urmare a sesizărilor celor care locuiesc în zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov au făcut verificări, stabilind că poluarea a fost produsă de un incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp, pe teren aflându-se batalurile fostei ferme de porci.

Şi în luna martie au fost probleme grave cu poluarea în Bucureşti.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.