Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura carantinei la sosirea în România, în contextul pandemiei de COVID-19, eliminând din listă Franţa şi Bosnia Herţegovina şi incluzând Suedia. Persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în ţară sunt exceptate de la carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinării asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă”, se arată în decizia de vineri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe listă se află Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveţia, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Croaţia, Italia, Portugalia, Armenia, Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Statele Unite ale Americii, Bosnia - Herţgovina, Danemarca, aflată în listă ca  urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci .
 
Conform decizie de vineri a CNSU, sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în ţară. 
”Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile Legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedeşte prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puţin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului şi au trecut cel puţin 14 zile de la data primului test pozitiv şi până la data contactului”, a mai decis CNSU.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.