Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a anunţat, marţi, că la incendiul izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova s-au deplasat iniţial trei autospeciale, iar apoi au fost trimise şi alte forţe de intervenţie care au ajuns iniţial la o altă unitate sanitară din zonă. ISU a menţionat că pentru stingerea incendiului au acţionat numai primele autospeciale trimise la locul intervenţiei. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă în urma incendiului.

IPJ Dolj a transmis printr-un comunicat de presă, că la locul incendiului au fost trimise şi mai multe echipaje de poliţie. 
“În urma evenimentului, trei cadre medicale au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, după ce ar fi sărit de la înălţime. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităţii de parchet competente, în vederea lămuririi stării de fapt”, a anunţat IPJ Dolj. 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, prima intervenţie pentru stingerea incendiului de la Spitalul de Psihiatrie a fost asigurată de către subunitatea în al cărei raion de intervenţie se află respectivul obiectiv, Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova.

“Subunitatea s-a deplasat la intervenţie în primă instanţă cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă tip B2, urmate la scurt timp de încă o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime. Menţionăm că pentru stingerea incendiului produs au acţionat efectiv numai autospecialele de la această subunitate de intervenţie, dată fiind situaţia constatată la locul intervenţiei şi amploarea incendiului, care a fost lichidat în scurt timp prin crearea dispozitivului de intervenţie şi refularea de apă”, a transmis ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că având în vedere că incendiul afecta o unitate sanitară, la faţa locului au fost trimise şi alte forţe şi mijloace de intervenţie.

“În acest sens a fost alertat şi trimis în sprijin Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova, care s-a deplasat la intervenţie în primă instanţă cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, urmate imediat, succesiv, de o autospecială de descarcerare grea, încă o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime. Precizăm că autospecialele de la această subunitate au ajuns iniţial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova), aflată pe traseul de deplasare, întrucât echipajul aflat în prima autospecială, din fruntea colonei de deplasare, a avut impresia că observă semnalele luminoase ale unei ambulanţe aflate în incinta acelei unităţi sanitare şi crezând că acolo este incendiul. În scurt timp, echipajele au constatat că nu la locaţia respectivă se manifesta incendiul, continuând deplasarea către locul intervenţiei, unde au ajuns în timp scurt”, se mai arată în comunicatul de presă.

ISU Dolj a menţionat că nu a fost necesar ca autospecialele de stingere de la această subunitate să acţioneze pentru stingerea incendiului, această operaţiune fiind deja realizată de către subunitatea de bază.

“Personalul de intervenţie de la această subunitate a acţionat în sprijinul subunităţii de bază, Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova, prin suplimentarea echipelor de căutare-salvare, care au executat operaţiunile de căutare a persoanelor în întregul pavilion în care funcţionează unitatea sanitară, nu numai în zona afectată de incendiul produs”, au mai transmis pompierii.

De asemenea,  la locul intervenţiei ajuns ulterior şi o ambulanţă tip C1, încadrată cu medic, în scopul evaluării stării de sănătate a tuturor pacienţilor din unitatea sanitară.

“După finalizarea operaţiunilor specifice de intervenţie (stingerea incendiului, respectiv căutarea-salvarea persoanelor), la locul evenimentului a fost dislocată şi o autospecială pentru descarcerare, de la Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova, pentru a asigura iluminarea locului afectat de incendiu, în vederea desfăşurării cercetărilor specifice de către structurile de poliţie. Acţiunea conjugată a personalului medical de la locul de muncă, poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor ajunşi la locul intervenţiei a făcut posibil ca pacienţii internaţi în unitatea sanitară să fie în siguranţă, nefiind înregistrate victime în rândul acestora care să necesite transportul la un spital de urgenţă”, a mai precizat ISU Dolj.

În urma incendiului au ars materiale textile (lenjerie de pat, pătura, pernă, saltea, îmbrăcăminte, etc.), covor PVC(linoleum), transformator electric 220V - 24V şi s-au degradat tâmplarie PVC ferestre, suprafaţă vitrată (geamuri), zugrăveala încăperilor, camera de supraveghere video, vopseaua uşilor metalice, tavan rigips, corpuri de iluminat (24V), tocăria uşilor, zugrăveala încăperilor învecinate.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, dup ce au sărit pe geam, de la etajul I.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.