Bărbatul de aproximativ 50 de ani rănit în explozia urmată de incendiu produsă mierxcuri noaptea la Combinatul Azomureş a primit îngrijiri medicale şi a fost externat . Cauza incidentului a fost fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Zona afectată a fost izolată, iar instalaţia de Amoniac 3, a fost oprită. La începutul acestei luni, una dintre instalaţiile de producere a amoniacului, aflată în revizie tehnică, a fost repornită, fiind înregistrată ”o emisie” care putea fi resimţită şi în afara platformei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  ”Colegul nostru care a fost rănit a primit îngrijirile medicale şi a fost externat din Serviciul de Urgenţă”, anunţă compania.

Cauza incindetului a fost ”fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare”.

”Operatorii instalaţiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată şi au oprit în siguranţă instalaţia Amoniac 3”, au precizat reprezentanţii Azomureş.  

În 2 iulie, Azomureş anunţa că, în timpul operaţiunilor tehnice de pornire a uneia dintre instalaţiile de pe platformă se înregistrează o emisie care poate fi resimţită şi în afara platformei.

”Colegii noştri monitorizează situaţia şi vom reveni cu alte informaţii dacă este necesar. Autorităţile ce au competenţa pe acest subiect au fost anunţate”, transmite compania.

În 3 iulie, anunţă încheierea reviziei tehnice a unei instalaţii de pe platformă.

”Revizia tehnică a unor instalaţii de pe platformă s-a încheiat. În urmă cu câteva ore am început repornirea unei dintre instalaţiile de producere a amoniacului. Procedura de pornire presupune mai multe etape, specifice unei instalaţii de acest gen. Toate etapele sunt monitorizate atent de colegii noştri. În anumite faze ale procedurii de pornire este posibil ca în vecinătatea platformei să se înregistreze un nivel mai ridicat al zgomotului ambiental”, anunţa Azomureş.

UPDATE: ”În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu exista nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior”, a transmis ISU Mureş. 

Compania a precizat în ce condiţii s-a produs incidentul. 

În timpul manevrelor de pornirea a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş”, a transmis Azomureş.

Compania precizează că situaţia este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprita complet.

UPDATE: ”Conform datelor din teren, în zona de interes, la acest moment, vântul suflă slab, cu viteze, în general, de 5-15 km/h, din sector nordic-nord-estic, astfel încât norul de fum, cu posibile concentraţii importante de amoniac, nu se îndreaptă spre zona municipiului. Şi în următoarele 4-6 ore, direcţia predominantă a vântului se va menţine dinspre nord-nord-est”, se arată pe pagina de Facebook Severe Weather Alert – România.

ŞTIRE INIŢIALĂ: În imaginile postate pe reţelele de socializare se văd flăcări mari, iar cei care filmează anunţă că ”a luat foc Azomureşul”. 

Oamenii vorbesc despre o explozie puternică, posibil la Secţia Amoniac 3. 

Deocamdată nu există informaţii cu privire la existenţa unor victime. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.