Doi oameni au murit, sâmbătă, iar un al treilea a intrat în şoc anafilactic dupa ce au fost înţepaţi de albine, in satul Aldeni, comuna buzoiană Cernăteşti. Bărbatul aflat în şoc anafilactic a fost stabilizat, fiind transportat la Spitalul Judeţean Buzău, însă starea sa se menţine critică. Conform martorilor, atât el, cât şi ceilalţi doi bărbaţi care au decedat în urma înţepăturilor descărcau stupii aduşi în zonă, unde sunt mulţi salcâmi înfloriţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi care au murit au 33 de ani şi respectiv 42 de ani. 

Autorităţile afirmă că unul dintre bărbaţi a fost găsit decedat lângă maşina cu care fuseseră transportaţi stupii.

Cel de-al doilea bărbat decedat în urma înţepăturilor a încercat iniţial să se salveze, urcând în maşină şi mergând aproximativ 500 de metri, fără însă a sesiza că a fost urmărit de roiul de albine, care l-au atacat în momentul în care a coborât din vehicul.

Se pare că stupii erau aduşi dintr-o zonă de şes, cultivată cu rapiţă, iar maşina ar fi stat mai mult în trafic în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii. Conform apicultorilor, agresivitatea albinelor ar fi fost cauzată de temperatura ridicată, ale cărei efecte au fost amplificate şi de faptul că în timpul transportului stupii au fost acoperiţi cu o folie.

Poliţişti şi procurori criminalişti sunt la faţa locului şi încearcă să stabiească cum s-a produs tragedia. Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca un pavilion cu stupi să se fi răsturnat dintr-unul din camioanele cu care se făcea trsnsportul albinelor, iar insectele să fi atacat şi pe fondul tempeaturilor foarte ridicate.

De altfel, apicultorii spun că stupii nu ar fi trebuit manevraţi în timpul zilei, pe căldură.

Zona este în continuare izolată.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.