Doi dintre răniţii din accidentul de la cariera Jilţ Sud au fost externaţi, vineri, din Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Cel de-al treilea mai rămâne în unitatea medicală, întrucât are o fractură a oaselor maxilarului. Totodată, un bărbat rănit în accident şi care iniţial a fost transportat cu elicopterul la Craiova s-a prezentat la UPU acuzând dureri la coloană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu s-a prezentat astăzi după-amiază una dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilţ Sud Mătăsari, care iniţial fusese preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii unităţii medicale. 

Potrivit acestora, pacientul s-a prezentat acuzând dureri mari la nivelul coloanei cervicale.

”După investigaţii medicale, medicii au decis să îl interneze pe bărbatul în vârstă de 33 de ani  în Secţia Ortopedie pentru monitorizare, controlul durerii, reevaluare neurochirurgicală şi pentru investigaţii medicale suplimentare”, au mai precizat oficiaii spitalului. 

Cinci dintre cei zece răniţi din accident au fost transportaţi la UPU Târgu Jiu, trei la Motru şi doi, cu elicopter SMURD, la Craiova. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Două dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilţ Sud Mătăsari au fost externate din Secţia Chirurgie Generală II a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în stare bună. Cei doi pacienţi au primit recomandare de a merge la control dacă va fi nevoie şi concedii medicale”, au transmis, vineri, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit acestora, celălalt pacient internat în unitate a fost transferat la Compartimentul Chirurgie Buco-Maxilo-Facială din cadrul Secţiei ORL.

”Potrivit medicului curant, pacientul va fi monitorizat în secţie deoarece prezintă o fractură minoră, fără deplasare, la nivelul oaselor feţei, care nu necesită intervenţia chirurgicală”, au mai transmis oficialii spitalului.

Cei trei pacienţi au beneficiat de consiliere psihologică pe perioada internării.

Trei persoane au murit şi 10 au fost rănite, într-un acicdent produs, marţi, la cariera Jilţ Sud.

O autoutilitară în care se aflau 25 de persoane a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri. În vehicul se aflau muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.