Direcţia Hidrografică Maritimă a transmis, într-un document intern, informaţia că există un pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre. Atenţionarea se găseşte într-un document al instituţiei. În urmă cu o zi, şi Guvernul Bulgariei a transmis că ia măsurile necesare, în urma informaţiilor conform cărora o serie de mine marine amplasate pe plaja din Odesa au fost luate de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, reprezentând o ameninţare pentru nave. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, luni, că nu există informaţii certe cu privire la existenţa minelor pe litoralul românesc, fiind de datoria Ministerului Apărării să ia în serios aceste ameninţări. Ministrul precizează că, deocamdată, nu se poate vorbi despre pericol pentru mediu, chiar dacă acestea pot afecta siguranţa navigaţiei. Conducerea Forţelor Navale Române a dispus în regim de urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României, după ce a fost primită avertizarea cu privire la posibila existenţă a unor mine în zonă. Avertizarea a fost transmisă de către Institutul Hidrografic al Marinei Spaniole care coordonează activitatea operaţională a zonei maritime NAVAREA III, ce are în responsabilitate Marea Neagră şi Marea Mediterană. Puitorul de mine ”Viceamiral Constantin Bălescu" a făcut, luni, verificări, fără a fi descoperite mine în aria de patrulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Avertizarea privind existenţa minelor în Marea Neagră - Intensificări ale măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României / Puitorul de mine ”Viceamiral Constantin Bălescu", verificări, fără a fi descoperite mine în aria de patrulare
CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului, despre existenţa minelor în zona de nord-vest a Mării Negre: În momentul de faţă nu există informaţii certe că pe litoralul românesc ar exista ceva / Există pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei

 

Direcţia Hidrografică Martimă a transmis, într-un document intern, informaţia că există un pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre. 
 
”În situaţia în care descoperiţi obiecte plutitioare, asemănătoare minelor, raportaţi imediat”, se precizează în document. 
 
Guvernul Bulgariei a transmis, în urmă cu o zi, ”în legătură cu informaţiile conform cărora o serie de mine marine amplasate pe plaja din Odesa au fost luate de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, reprezentând o ameninţare pentru nave, că ia toate măsurile necesare”.
 
”Graniţele noastre maritime vor fi monitorizate constant, precum şi cursurile tuturor navelor din Marea Neagră. Guvernatorii raionali, împreună cu organele Ministerului Apărării, vor fi pregătiţi să organizeze operaţiuni de securitate dacă va fi necesar.
Populaţia din raioanele Dobrich, Varna şi Burgas este rugată să fie vigilentă. Atunci când detectează obiecte sferice suspecte în apă sau pe mal, cetăţenii sunt rugaţi să sune la 112”, se precizează în comunicatul Guvernului din Bulgaria. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.