O explozie a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, fiind urmată de un incendiu. Traficul pe DN 1A este blocat complet. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Bilanţul victimelor a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise duminică de IGSU. Premierul Marcel Ciolacu anunţă că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă şi că patru pacienţi ar urma să fie transferaţi în cursul nopţii în Belgia şi Italia. Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericolul ca flăcările să se extindă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Explozii la o staţie GPL din Crevedia - IGSU: 58 de victime, 43 fiind cadre ale MAI - 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi / 54 de persoane sunt internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.
CITEȘTE ȘI Explozii la o staţie GPL din Crevedia - MAI înfiinţează o Linie Verde pentru persoanele care caută informaţii despre cei afectaţi de explozii sau cei care au simptomatologie
CITEȘTE ȘI Explozii la o staţie GPL din Crevedia - Rafila: Victimele au început să sosească la spitalele de urgenţă din Bucureşti/ În funcţie de starea pacienţilor, vom decide transferul lor în străinătate
UPDATE - Explozii la o staţie GPL din Crevedia - Ministerul Sănătăţii prezintă situaţia pacienţilor internaţi: 46, din care opt sunt intubaţi/ Mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând/ Doi pompieri, transferaţi la Bruxelle
CITEȘTE ȘI UPDATE - Explozii la o staţie GPL din Crevedia - Ministerul Sănătăţii prezintă situaţia pacienţilor internaţi: 46, din care opt sunt intubaţi/ Mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând/ Doi pompieri, transferaţi la Bruxelle

 

UPDATE - Potivit ISU Dâmboviţa, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat. Echipajele operative acţionează pentru lichidarea ultimelor focare. La faţa locului intervin 10 autospeciale de stingere şi 1 autoscară.

UPDATE - Conducerea Ministerului Sănătăţii este în legătură permanentă cu toţi managerii de spitale din Bucureşti. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienţi.

UPDATE - Radu Ţincu, medic ATI la Floreasca, a declarat, la Digi 24, că la spital a fost declanşat Planul Alb, personalul fiind mobilizat de la domiciliu pentru a întări liniile de gardă şi a face faţă acestui eveniment. Astfel, cadrele medicale vor veni de acasă pentru a elibera locul şi să gestioneze numărul suplimentar de victime.

UPDATE - Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, Mihail Gheorghe, a declarat pentru News.ro că la 10 minute de la explozia  care a fost anunţată la ora 19:03, şapte echipaje de la SAJ Dâmboviţa au fost trimise la faţa locului.

Cadrele medicale de la Staţia de ambulanţă Răcari, care au ajuns la faţa locului la 10 minute de la anunţul privind prima deflagraţie, au raportat că, la scurt timp, a avut loc o a doua deflagraţie.
 
”În prezent, după datele pe care le avem până acum sunt opt victime care sunt transportate la spital, patru cu arsuri de gradele trei şi patru. Şapte dintre răniţi sunt duşi la spitale în Bucureşti, unul singur este transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, a arătat el.
 
El a precizat că sunt victime în stare gravă.
 
La ora transmiterii acestei ştiri, echipajele de la ambulanţă aplică manevre de resuscitare unei alte persoane care a intrat în stop cardio-respirator, dar care nu a suferit arsuri. 
 
În urma exploziei mai multe autoturisme şi case au fost cuprinse de incendiu.

UPDATE - Potrivit IGSU, în total la locul incidentului se află:  

- de la ISU BIF - 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboţi, 1 autospecială de stingere cu pulbere şi azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanţe SMURD, 4 ambulanţe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

- de la ISU Dâmboviţa: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanţe SMURD, 2 puncte medicale avansate.

- de la ISU Prahova - 3 autospeciale de stingere.

UPDATE - Potrivit IGSU, arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne şi o casă.  

”Până la acest moment, 6 victime vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri considerabile pe suprafaţa corpului. Totodată, 2 victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Dâmboviţa/Târgovişte”, a transmis sursa citată. 
 
 
 
UPDATE - Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, există şi decese în urma exploziei.
 
Până în prezent, şase persoane au fost transportate la spitale. Un pacient a fost dus la Spitalul Floreasca, iar alţii la Bagdasar-Arseni.
 
La Ministerul Sănătăţii a fost organizat un grup de lucru în urma incidentului.
 
UPDATE - Potrivit ISU Dâmboviţa, efectivele au fost suplimentate cu 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu azot şi un Post Medical Avansat (PMA) de la ISU Bucureşti-Ilfov şi cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova.
 
UPDATE - IGSU a anunţat că acolo a fost alocată şi autospeciala transport roboţi.
 
Totodată, pentru protecţia populaţiei s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300 de metri.
 
UPDATE - Potrivit IGSU, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.
 
UPDATE - Având în vedere numărul de persoane implicate la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, a transmis IGSU.
 
UPDATE - ”La data de 26 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o staţie de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, din localitatea Crevedia, a avut loc o explozie. În urma evenimentului, până la acest moment, cinci persoane ar fi rănite. Traficul este blocat pe drumul naţional 1A”, a transmis IPJ Dâmboviţa.
 
Poliţiştii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Dâmboviţa, o explozie, urmată de incendiu, s-a produs la o staţie GPL din localitatea Crevedia.
 
Acolo au fost trimise 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD, 7 ambulanţe SAJ.
 
În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, 1 autospecială de intervenţie la înălţime şi 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF. 
 
La locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD. 
 
Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, explozia a avut loc pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.
 
”În urma evenimentului 5 persoane au fost rănite, urmând a fi investigate medical. Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, a transmis sursa citată.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.