Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 s-a produs, miercuri seară, în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 112 kilometri. Magnitudinea a fost revizuită, iniţial fiind anunţat că seismul a avut 4,5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit magnitudinea cutremurului la 4,3, anunţând că este vorba despre un seism de intensitatea III, respectiv cutremur de intensitate medie.

De asemenea, adâncimea anunţată iniţial la 113 kilometri a fost revizuită la 112 kilometri, iar cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea Buzău.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform Institutului de Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 22:23:37 ora României, în zona seismică Vrancea, judeţul Covasna, având magnitudinea EWS 4.5, la adâncimea de 113 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 48 de kilometri est de Braşov, 81 de kilometri Nord de Ploieşti, 113 kilometri Sud vest de Bacău, 137 de kilometri Nord de Bucureşti, 140 de kilometri Nord Est de Piteşti, 143 de  kilometri Vest de Brăila, 162 de kilometri Est de Sibiu, 197 de kilometri Sud Vest de Iaşi.

Este al doilea cutremur produs în ultimele două zile după ce, marţi seară, la ora 19:05:57 ora României, s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea 2.6, la adâncimea de 79 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.