Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică în zona Bibliotecii Centrale Universitare din Piaţa Victoriei a Capitalei, pentru a participa la un miting în sprijinul victimelor teroriştilor Hamas şi pentru a cere eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas. Demonstranţii au avut un afiş mare cu feţele copiilor care sunt ţinuţi ostatici de către gruparea teroristă şi cu mesajul „Bring them home” (Aduceţi-i acasă – n.r.), precum şi mai mulţi ursuleţi albi de pluş legaţi la ochi cu eşarfe negre, fiind puşi pantofiori, jucării şi baloane roşii lângă ursuleţii respectivi. Ambasadorul Israelului la Bucureşti Reuven Azar a condamnat „actul criminal, atroce şi imoral” de răpire a 38 de fete şi băieţi care sunt ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza. „Condamnăm actul criminal, atroce şi imoral de răpire al băieţilor şi a fetelor, a bebeluşilor şi a copiilor mici, care au fost luaţi din casele şi din paturile lor în zorii zilei de 7 octombrie”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Nu vom rămâne tăcuţi în faţa răpirii brutale a 38 de băieţi şi fete, ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza, încă din 7 octombrie. Condamnăm actul criminal, atroce şi imoral de răpire al băieţilor şi a fetelor, a bebeluşilor şi a copiilor mici, care au fost luaţi din casele şi din paturile lor în zorii zilei de 7 octombrie. De atunci, drumul lor a fost în întuneric. Nicio Organizaţie – nici măcar Crucea Roşie – nu a oferit informaţii semnificative despre ei.  Ne gândim la acei copii răpiţi, la toţi. Ni-i imaginăm în întuneric, tremurând, plângând, speriaţi. Unii dintre ei nici măcar nu înţeleg ce s-a întâmplat cu ei - de ce mama lor nu este acolo. Cine îi va îmbrăţişa acum? Cine îi va mângâia?”, declarat Reuven Azar, la manifestaţia organizată de Ambasada Israelului la Bucureşti, în faţa BCU.

El a mai spus că pe 7 octombrie a fost încălcat şi abrogat un acord umanitar fundamental - „copiii nu trebuie luaţi ostatici!” şi acest lucru contravine legilor şi convenţiilor acceptate la nivel internaţional şi este şi împotrivia religiei şi credinţei poporului israelian.

„În dimineaţa zilei de 7 octombrie, un acord umanitar fundamental a fost încălcat şi abrogat: copiii nu trebuie luaţi ostatici! Contravine legilor şi convenţiilor acceptate la nivel internaţional; este împotriva religiei şi a credinţei. Acesta este un precedent teribil care ne conduce către o lume distorsionată şi crudă!  Pentru a ne restabili încrederea că lumea poate fi un loc bun şi sigur, trebuie să luptăm cu răul şi trebuie să învingem. Avem dreptul să trăim o viaţă în siguranţă.  Aduceţi copiii răpiţi înapoi la casele lor - acasă, în Israel!  Faceţi-o acum!  Sperăm şi ne rugăm ca lumea să fie un loc sigur pentru toţi copiii de pretutindeni”, a completat Azar.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Demonstraţia de duminică din Bucureşti, la care sunt în jur de 500-600 de participanţi, este şi în sprijinul victimelor teroriştilor Hamas, mulţi oameni având cu ei steagul Israelului, cât şi pancarte cu fotografii ale unor persoane ucise sau răpite de către gruparea teroristă.

De asemenea, zeci de mii de israelieni s-au adunat, sâmbătă noapte, la Tel Aviv pentru a cere eliberarea compatrioţilor ţinuţi ostatici de terorişti, încă din data de 7 octombrie.

Şi în marile oraşe ale Europei, zeci de mii de susţinători ai palestinienilor au manifestat pentru a cere oprirea bombardamentelor din Fâşia Gaza. În Londra, demonstraţiile de stradă au fost violente.

Astfe, peste 300.000 de demonstranţi pro-palestinieni au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, iar poliţia a arestat aproape 100 de contra-protestatari de extremă dreapta pentru a-i împiedica să atace mitingul principal, relatează Reuters.

Totodată, aproximativ 21.000 de persoane au participat sâmbătă la un miting pro-palestinian şi la Bruxelles, iar la Paris, deputaţii de stânga s-au numărat printre cei aproximativ 16.000 de protestatari care au mărşăluit cu bannere şi steaguri pro-palestiniene pentru a cere încetarea focului. Unii politicieni francezi de stânga au salutat apelul lansat săptămâna aceasta de preşedintele Emmanuel Macron pentru încetarea focului şi şi-au exprimat opoziţia faţă de campania de bombardamente a Israelului.

Pe 4 noiembrie, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat că, la mitingul pro-palestinian organizat atunci în Capitală, o femeie în vârstă de 20 de ani şi un bărbat, în vârstă de 29 de ani, au fost depistaţi având asupra lor spray cu substanţă iritant-lacrimogenă iar un tânăr de 18 ani, o petardă. Cele trei persoane au fost conduse la sediile Secţiilor de Poliţie 1 şi 17 pentru continuarea cercetărilor, au mai precizat autorităţile.

Pe 12 octombrie, ambasada Israelului la Bucureşti a organizat, în Parcul Izvor, un miting pentru susţinerea Israelului, după atacurile Hamas. Astfel, câteva sute de persoane s-au strâns la mitingul „Solidari cu Statul Israel” pentru a susţine poporul israelian în lupta împotriva terorismului. Ulterior, Ambasada Israelului în România a mulţumit, într-un mesaj, României, pentru sprijinul necondiţionat oferit care este cu atât mai valoros cu cât este manifestat în aceste momente tragice prin care trecem, subliniind încă o dată temeinicia relaţiilor dintre ţările şi popoarele noastre.

Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
Foto: Ambasada Israelului în România
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.